| NOREFAL VITAMIN E SOFTGEL



HTTP://WWW.NOREFAL.COM/

♥----BEAUTIFUL SKIN FOR BEAUTIFUL LADIES + GENTLEMAN ------♥

SWISS IMPORTED PRODUCT- RECOMMENDED BY DOCTOR
It specially formulated to provide extra nutrition to all skin types. When used daily, it will keep your skin smooth and supple and helps rejuvenate its overall appearance. Each capsule provides easy usage and is adequate to cover the face and neck with one usage. 

*********************************************************

SEBELUM CIK CIK PUAN PUAN SEKALIAN BELI PRODUK NI.... LET ME KNOW.. ADAKAH ANDA MEMILIKI KULIT:

♥ KERING??? dan harap sangat kulit korang akan jadi selembut dahulu atau selembut sebelum kulit korang bertukar jadi kering @ flawless lagi dan lagi??

banyak sangat BLACKHEAD yang ditekan tekan di facial facial berapa kali pun tak keluar keluar??

♥ KUSAM..?? GELAP?? dan macam TAK BERSERI?? oh ya??

ade JERAWAT dan PARUT bekas accident dolu dolu???

♥ TONA KULIT tak sekata.. kat dagu kaler lain kat dahi kaler lain.. kat hidung kaler lain?? ye ke??

♥ KULIT NAMPAK AGAK BERKEDUT?? ataupun DAH NAMPAK LEBIH TUA PADA USIA SEBENAR??

♥ PIGMENTASI... ouh.. minta dijauhkan ye sayang sayang sekalian..

**************************************************************

Tak hairanlah disini kalau anda cakap anda dah spend banyak duit.. dah pergi facial macam macam tempat.. dah guna macam macam produk untuk memiliki kulit yang sihat supaya hari hari anda selepas ini akan lebih ceria?? tanpa risaukan keadaan kulit yang begitu?? (ye i feel that before.. sangat sedih kan??)

**************************************************************

Macam mana kalau cik N cakap cik N boleh tolong anda anda semua dengan produk ni??
Untuk dapatkan kulit seperti yang anda idam idam kan?? guarantee!! terbukti!!! sudah digunakan oleh berapa ratus puluh ribu orang dari serata dunia!! yelahkan.. kat malaysia tak tahu ada berapa.. ^_^

TAK PAYAH nak susah susah beli produk kecantikan satu set yang harga sampai ratusan dan hampir ribuan ringgit?? ruginya~~~

TAK PAYAH nak cucuk cucuk botox kat muka.. ke nak beli krim malam siang.. pagi.. tengahhari semua.. membazir je... 

TAK PAYAH nak beli serum bagai semua.. ok.. 

**************************************************************
Made in Switzerland. HALAL. KKM approved



NOREFAL PLACENTA + VITAMIN E OIL adalah produk yang dihasilkan di swiss dan merupakan hasil kajian dan salah satu keajaiban ALLAH swt.. dimana plancenta biri biri digunakan dalam kajian mencipta produk ini.. dan terbukti ianya sangat serasi untuk membaik pulih keadaan kulit mereka yang bermasalah..

antara kandungan : 

Ovine placenta oil atau lebih dikenali sebagai placenta biri-biri, tocopherol (class of chemical compounds of which many have vitamin E activity), air dan juga pewangi yang dibenarkan. 

takut?? jangan risau... biri biri kan makhluk Allah juga sedangkan belut pun orang makan buat ubat.. bisa ular orang guna untuk sembuhkan orang yang dipatuk ular berbisa itu sendiri kan??

*************************************************************

HUKUM PEMAKAIAN PLACENTA BIRI-BIRI

" Salam... kepada sesiapa yg boleh mengulas topik di atas.. Saya inginkan kepastian bila terdapat keraguan apabila ada mengatakan biri biri yg disembelih dan plasentanya diguna pakai dlm kosmetik dan dicop Halal. Juga plasenta yg dijadikan masker dan tiada cop halal... Apakah hukum sebenar pemakaian plasenta biri biri sebagai masker? "

JAWAPAN JAKIM:

Assalamualaikum, persoalan ini sebenarnya persoalan yang mudah. Pertamanya kita perlu mengetahui Qawaid Fiqhiyyah tentang kaedah mengistinbat hukum. Menurut Qawaid Fiqhiyyah: "Segala hal mu'amalah (urusan harian) hukum asalnya adalah mubah melainkan ada dalil yang mengharamkannya" .Qawaid Fiqhiyyah ini diterbitkan dari hadith Rasulullah berbunyi berikut: Rasulullah saw. bersabda: Segala yang tidak ditegah (dalil jelas) itu tergolong dalam hal-hal yang dibolehkan-Nya. (Shahih al-Jami ash-Shaghir, hadits no. 3190) Namun agak kecewa kerana Qawaid Fiqhiyyah yang difahami oleh orang awam ialah semua benda haram kecuali ada dalil membolehkannya. Adakah boleh kita memakan karipap kerana tiada dalil menghalalkannya? 

Oleh kerana plasenta biri-biri tidak terdapat dalil yang mengharamkannya UNTUK DIPAKAI DI BADAN (BUKAN MEMAKANNYA BAGI YANG TIDAK DISEMBELIH), maka ia kekal kepada hukum asalnya iaitu harus/mubah. Sebenarnya tidak timbul masalah haiwan itu disembelih atau tidak kerana jika dari bangkai pun kita boleh memanfaatkan tulang atau lemaknya (tidak dimakan). 

Dalilnya seperti berikut: Ibnu Abbas r.a. meriwayatkan, bahwa salah seorang hamba Maimunah yang telah dimerdekakan (maulah) pernah diberi hadiah seekor kambing, kemudian kambing itu mati dan secara kebetulan Rasulullah berjalan melihat bangkai kambing tersebut, maka bersabdalah beliau: "Mengapa tidak kamu ambil kulitnya, kemudian kamu samak dan memanfaatkan?" Para sahabat menjawab: "Itu kan bangkai!" Maka jawab Rasulullah: "Yang diharamkan itu HANYALAH MEMAKANNYA." (Riwayat Jama'ah, kecuali Ibnu Majah) Dan diriwayatkan pula, bahwa Rasulullah s.a.w. bersabda: "Kulit apa saja kalau sudah disamak, maka sungguh menjadi suci/bersih." (Riwayat Muslim) 

Kulit yang disebut dalam hadis-hadis ini adalah umum, meliputi kulit anjing dan kulit babi. Yang berpendapat demikian ialah madzhab Dhahiri, Abu Yusuf dan diperkuat oleh Imam Syaukani. Kata Saudah Umul Mu'minin: "Kami mempunyai kambing, kemudian kambing itu mati, lantas kami samak kulitnya dan kami pakai untuk menyimpan korma supaya menjadi manis, dan akhirnya kami jadikan suatu girbah (suatu tempat yang terbuat dari kulit binatang yang biasa dipakai oleh orang Arab zaman dahulu untuk mengambil air dan sebagainya)." (Riwayat Bukhari).

Kesimpulannya, tiada masalah menggunakan plasenta biri-biri selagimana biri-biri tersebut diuruskan menurut Islam. 
**********************************************************

CUBALAH LAH... DAN SAYA JAMIN ANDA TAKKAN MENYESAL.. SESUAI BAGI LELAKI JUGA PEREMPUAN.. ^_^

Ape itu NOREFAL Placenta + Vitamin E??

Ia adalah sejenis losyen yang unik seperti sutera yang dirumus khas bagi menyediakan nutrisi tambahan untuk semua jenis kulit..

Gunakan pada waktu malam sebelum tidur untuk menjaga kelemlembutan dan kelicinan kulit anda dan meremajakan penampilan keseluruhannya..

KELEBIHAN??

♥ Menjana semula tisu kulit dan mengembalikan keanjalan dan kelembutan kulit.

♥ Melembabkan kulit kering dan kusam..

♥ Mempercepatkan penjanaan semula sel-sel kulit baru, menjadikan kulit lembut lembut dengan yang bersinar semula jadi sekali lagi..

♥ menghasilkan kulit yang sihat dan flawless tanpa sebarang cela..

♥ Mengurangkan dan akhirnya menghapuskan segala parut, pigmentasi, jeragat dan jerawat..


**********************************************************

CARA PENGGUNAAN: 

♥ gunting sedikit atau cucuk hujung capsule dengan jarum.. dan picit keluar perlahan lahan gel tu.. 

♥ sapu pada keseluruhan muka macam pakai krim tu selepas mandi! TIDAK PERLU TONER untuk penyerapan yang lebih baik OK!!

♥ sapu pada kesuluruhan muka sampai rasa macam gel tu dah menyerap sepenuhnya dalam kulit.. fokuskan sapuan dan urutan yang lebih pada area muka anda yang ada pigmentasi.. jeragat.. jerawat.. atau bintik bintik hitam yang degil..

♥ jangan simpan capsule ditempat yang panas.. seelok eloknye suhu kering ataupun suhu bilik digalakkan yer..

********************************************************************

♥ SANGAT DISUGGEST  

Sapukan pada keseluruhan muka setiap kali sebelum tidur kerana waktu kita tidur lah muka kita rehat... dan lebih mudah kulit akan dinutrisi.. 

TERRRbaik untuk wanita yang gemar make up sebelum ke tempat kerja ke kolej atau sebagainya.. boleh guna sebagai pengganti toner anda ye... sapu pada keseluruhanmuka.. tunggu sampai gel telah terserap sepenuhnya macam pakai toner tu ... (takdelah make up capuk nantikan..) pastu.. bolehlah apply bedak ke ape ape yang nak apply lah.. ^_^

**************************************************************

TESTIMONI CIK N SENDIRI SELAKU SELLER PRODUK INI.. ^_^

CIK N TESTIMONI!!
♥ Gambar tidak diedit cuma letak gambar sebelum dan selepas serta watermark.. ^_^

FIRST TESTIMONI OF MY OWN SELF USING THIS NOREFAL PLACENTA + VITAMIN E SOFTGEL ~

♥ Kulit muka nurul adalah jenis sensitif.. senang pulih dan senang juga nak jadi teruk... seperti yang anda dapat lihat gambar sebelum ialah gambar nurul tanpa makeup.. ouhh.. sangat terukk ade parut merata rata.. sedihlah.. huhu.. pantang makan benda gatal gatal.. ayam ke.. udang ke.. sotong ke.. ikan pari ke.. habis muka.. tangan ke kaki ke tak jadi ape pulak?? aneh kan?? itulah nurul..

♥ actually dah lama dengar cerita pasal this vitamin.. dah google macam macam testi.. lepas satu blog ke blog.. fb ke fb tengok testi orang yang dah guna produk ni.. wah menarik nih..

♥ and ade jugak tanya dr. pakar skin.. yelah sekarang nak cari dr on9 je kan.. hihi.. tanye placenta tu ape?? ok ke.. vitamin e sesuai ke untuk kulit.. the most satisfied answer yang nurul dapat dari dr tu.. : yes! absolutely right!

♥ salah satu dr kulit yg agak popular di internet ialah :
http://drhasseenah.com/profail
tanye lah ape korang nak tanye key!!

♥ so ape lagi.. mulalah sesi try menery kan.. biasa lah kan muka ni jadi mangsa kajian lagi.. haish... lepas sekali guna macam ouh... kebetulan je kot muka ni kan cepat baik.. cepat teruknya.. tapi lepas beberapa kali guna?? ai budak ni sehari bape kalilah.. tak ikut peraturan~~ -___- hohoh!!

♥ gambar selepas ialah gambar nurul keluar rumah TANPA MAKEUP @ BEDAK @LIPBALM @ APE JE LAH.. SWEAR!! tak percaya?? harus percaya kerana itu kenyataannya... ade jugak merah merah lagi.. tapi parut dah makin pudar dan akan melambai lambai lepas ni.. hate u... dush!! jangan datang lagi~!! huhu.. emosi tetibe..
ngee.. sebenarnya nurul memang tak suka makeup LANGSUNG~ -__- as for me makcik makcik je makeup.. aipp.. jangan marah makcik.. hihi.. tak reti makeup lah.. takde asben lagi nak makeup watpe ye tak??? muahehe..

♥ then melihatkan keadaan ini nurul decide untuk kongsi ni semua dengan anda... sebelum ni ade lah cuba macam macam.. haish nak merosakkan kulit bagilah kan.. tapi yang paling puas hati yang ni lah...

♥ so now.. im selling this... dun worry.. harga nurul terrrrbaik... 

***************************************************************
TESTIMONI BERGAMBAR SIS SHEERA



*************************************************************
TESTIMONI DARI SIS MYA..


********************************************************************
TESTIMONI DARI SIS NURUL MORE


***********************************************************
TESTIMONI DARI SIS IERA


**********************************************************
TESTIMONI SIS FATEEN

*****************************************************
TESTIMONI DARI BRO AZMAN


Yup laki pun guna tau~ sape kate tak boleh??

********************************************************************

MENGAPA SETIAP LELAKI & WANITA PERLU MENGAMALKAN VIT E SOFTGEL??

MASIH ramai yang keliru dan menganggap penuaan berlaku sebaik sahaja usia mencecah 40 tahun sedangkan hakikatnya pada usia 20-an lagi tanda-tanda penuaan mula wujud. Jika tidak percaya, lihatlah wajah anda di depan cermin. 

Sekiranya terdapat garis-garis halus yang menyerupai kedutan di ekor mata, itu bermakna proses penuaan sedang berlaku terhadap diri anda.Bagaimanapun, sebelum munculnya garis halus dan kedutan, anda akan mengalami kulit kusam, bintik hitam dan kulit kering.

Jika wanita tidak mempraktikkan amalan penjagaan kesihatan yang betul, tidak mustahil proses penuaan akan berlaku lebih awal daripada usia. Oleh kerana itu..penting untuk semua wanita mengamalkan VITAMIN E 

SOFTGEL kerana kelebihan VIT E adalah dapat Mencegah penuaan kulit
Vitamin E ialah sejenis antioksidan. vitamin E melawan radikal bebas dan membuang toksin dalam tubuh..vitamin E penting sebagai agent 'anti-penuaan' kerana ia dirumus khas untuk mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di muka....:)

*****************************************************************
BUKTI CIK N MENGHANTAR PRODUK MEREKA??

SIS AZIAH


SIS RATNA

SIS ADREANNA

SIS RZ INDAHOUSE


SIS SHA


SIS IERA



******************************************************************

♥ SPECIAL OFFER FOR THIS MONTH ?? ♥
------------------------------------------------

CONTACT CIK N UNTUK HARGA YE :)

MINIMA PEMBELIAN 10 BIJI SAHAJA.. ^_^

POSTAGE : RM6.00 SEMENANJUNG/RM9.00 SABAH/SRWK
-----------------------------------------
Hanya perkhidmatan poslaju akan digunakan.. anda akan dapat parcel dalam 1-3 hari bekerja.. tracking number akan diberi if customer tak dapat barang dalam masa 3 hari tersebut.. yelah cik N hantar bukan satu parcel sehari.. puluh2an.. harap anda faham~ :) 
jangan risau... no cheating cheating... no lying lying in a business..

---------------------------------------------------------------

Packaging adalah dalam plastik sahaja untuk 10- ke atas biji capsule...  jangan risau plastik pula jenis sealing yang macam hospital tu.. kebersihan terjamin.. dan belian 100 biji akan dapat dengan original norefal bottle sekali ye..

customer first!! quality assured..!!

cik N akan memberi layanan yang terbaik... saya seller comel yang sangat baik.. (sila jangan muntah disini) dun worry!! ^_^

BERWASPADA DENGAN NOREFAL TIRUAN..

SESIAPA BERMINAT UNTUK BELIAN BORONG/DROPSHIP..

CONTACT CIK N YE~~

**************************************************************

♥ Kesannya akan terlihat dalam masa 2 hari paling awal.. 

♥ insyaallah... tak salah melabur sedikit untuk diri sendiri.. ^_^

************************************************************
PRODUK INI ADALAH..

READY STOCK!!!!

1ST COME 1ST SERVE....

***************************************************
INTERESTED?? 



(FACEBOOK CIK N)
SMS : 0175517701 
EMEL: yuyu_shoppe@hotmail.com

***********************************************************************
Bookmark |