Tuesday, 6 March 2012

SENARAI PRODUK KECANTIKAN YANG MERBAHAYA!! BERHENTI MENGGUNAKANNYA DENGAN SEGERA!!N


Nak cantik tapi dah tersilap langkah?? hentikan segera atau anda mungkin sengsara!!
Adakah anda pengguna salah satu produk-produk berikut:-
1. OLAY Total White
Olay Total White, Produk Bermerkuri, skin care bahaya, Produk bahaya, mempunyai hydrokuinon
Olay Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Ponds White Beauty
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)
11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skinlight
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Nouvelle Visage
21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
Obagi Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Obagi Produk
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream
31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)
Sendayu Tinggi, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Sendayu Tinggi
39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic  Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih
De'putih Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
De'putih Produk



D'qistee Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
D'qistee Produk



















Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.
Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.
Pemakaian kosmetik yang mengandungi Merkuri dapat mengakibatkan:-
1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.
apa itu merkuri??
apa itu hydrokuinon??
as i know.. TIA AMELIA pun produk yang penuh bahan kimia didalam nye termasuklah hydrokuinon..

137 comments:

wARa aINAa said...

abis tu ape je produk yg bagus tok difunakan,kalau sumenya ade bende2 ni sume??

✿ CIK N ✿ said...

@wARa aINAabanyak sangat dear.. :)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

banyak produk yg kita tak boleh pakai rupanya..btw..tia amelia memang tak boleh pakai..kandungan kimia tinggi sangat..reena pun ada dengar cerita yg kilang dia kena serbu..terus semua barang dia tak boleh pakai..thnx untuk informasi ini kak ni..=)

ACTHEPUBLICROCK said...

aslmkm,btl jgk 2,jgn slh pkai produk.xpkai pn xpa bh,cuma kita ne merawat,p pndai2la..jgn duit hbs,hasilny xda.masyallah..

Anonymous said...

Bkn ke dqistee 2 dpt kelulusan kkm ke??bhye jgk ekk...

Anonymous said...

Biasa kosmetik yg cepat mberi kesan,kosmetik bhya.

Anonymous said...

Nak kongsi...umur sy 30-an....muka ada jeragat cikit.jerawat xde langsung sblm ni.lau pnh ada..sbb period.naik 2,3 biji.pnh pkai lbh 10 jnis kosmetik..konon nk hlangkn jeragat...
2 thun lalu,,cuba Alazo..masyaAllah,pakai je,terus kecut jerawat.jeragat x hilng...tp muka licin,berseri,cerah..ramai puji (ikhlas ckp)
Tp Jun lpas..stop..(rasa da ctik kot..huhu)..sabun je on..
But tiba2 kuar jerawat nasi (mcm ruam peluh)....ya Allah..lpas tu kuar jerawat bpuluh2 biji...nak nangis..huhu lani da parut hitam....
Spai org tanya naik cacar ke..huhu..
BTW..produk yg cpat bkesan.bhy jk stop...hati2 la...

produk kecantikan said...

BEnar, sis. banyak sekali produk kecantikan yang beredar di pasaran, padhal membahayakan tubuh kita. so, bijak dan berhati-hati dalam memilih produk kecantikan

Anonymous said...

haah...bkn ke d'qistee tu ade klulusan KKM? lgpon yg list tu xde tulis d'qistee pon...gmbar je ade tu... terus knfius.. =.=

Cahaya Tailoring said...

Yanko ok ke??? Srkarang saya guna yanko..tapi, saya agak pelik lah yanko ni ada yg murah, ada yg mahal, yg mana satu nye original

Anonymous said...

Saya penah pkai produk natasya ..muka memg elok..lpas dh benti tukar pakai nuriz.. bla dh benti pkai nuriz muka jd teruk..jerawat nek pya banyak.. skrang ni dah x berani nk pkai kosmetik dh...dlm usaha nk merawat muka ni..any suggest...

Julia said...

i suggest pkai bedak sejuk flower.rm 2.40.kt mydin rm1.50 je.takde kimia.pastu makan vitamin C lah...

Hetty Novita said...

thanks infonya. sangat bermamfaat sekali. lebih baik mencegah dari pada mengobati

Anonymous said...

Hey very nice blog!

Also visit my site; linked webpage

Anonymous said...

btol ke ni???
dpt info dri mne??
juz nk pastikn..
sbb kompius ade list d'qistee

Anonymous said...

http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm

-Portal biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan

Anonymous said...

I suggest uolls try mekar semilu product 100% natural,..nk lagi comel mkn suplment cth shakless..juz an opinion...:-)

IzzQist said...

Salam ladies,
saya sedang mencari peserta yang berminat untuk join skincare class secara PERCUMA! makeup pun skali ada.. dan tentulah produknya bukan menggunakan bahan terlarang. jika berminat bolehlah hantarkan email kepada saya di izzqist@gmail.com.

TQ

Anonymous said...

I am truly grateful to the holder of this site
who has shared this great article at here.

Also visit my site Rvtl Eye creams

Anonymous said...

Salam, produk AS beauty tu selamat tak? Apa ingredient utama dlm product tu ya? Kalau tengok testimoni, macam best je. Saya pengguna clarins, muka biasa2 jelah. pigment ni yg susah nk hilang..

NorYuziana Sohaimi said...

Salam...sy pengguna produk mekar semilu...dulu sy hnya sekadar pmakai sahaja tp kini salah seorg dealer ms.... produk kami mngandungi mutiara & susu yg mnjaga kulit agar nmpk lbih muda, cantik & sgt brkesan...ini bukan ayat promote tp its reality. Produk Ms halal & klulusan Kkm.. pnjualan produk kami dr mulut ke mulut.. means dr sorg pengguna sehingaa berpuluh2 pengguna.. mungkin jarang dgr atau xpernah dgr.. tp iya kini makin mnjadi permintaan ramai.. jika berminat boleh pm sy di fb produk kecantikkan terkini-ms atau direct to my no 013-2625076. Kami juga ada promosi sempena bulan ramadhan ini..

Anonymous said...

Salam..sy pn pernah pakai produk tempatan ni..Masa mula2 pakai cantik jer kulit bla kiter berhenti muka jd lebih teruk..mmg derita sgt..mungkin bahan kimia yg digunakan dlm produk tersebut tinggi..Sy suggest sesaper yg mengalami mslh mcm sy stop shj pakai produk tu.Sy jumpa doktor pakar kulit sy makan vitamin C & memakai sabun Acne Aid(boleh beli d guardian)..Alhamdullilah muka yg teruk tu akhirnya beransur pulih..Pengajaran di sini beli le produk di farmasi yg disugest oleh doktor..

Anonymous said...

Salam. Saya suggest kan prduk sebamed clear face utk sesiapa yg mempunyai kulit muka berjerawat dan berminyak. Produk ni clinically tested dan banyak direcommendkan oleh pakar kulit. Effect nya mungkin mngambil masa yg lama sedikit antara 2-3 bulan. Harganya tidak terlalu mahal dan boleh bertahan sehingga 3 bulan jika pandai jimat.Produk ni boleh beli dekat watsons, guardian dan farmasi.Kalau rajin, boleh google ttg product ni. Selamat mencuba :)

Anonymous said...

Sy gna aiken.cleanser,toner n moisturzer smuanya aiken..so far ok.nk try yanko tpi tkut klu tbeli yg x ori.

eriqa roro said...

krim ibu puith betul ke mengandungi bahan mercury dan berbahaya!?...

hidazarraz said...

Salam sume, mmg sgt takut dan merbahaya kan guna produk yg ada bhn kimia merkuri n sbginya.bile sekali kena mmg fobia nk gna apa pun produk.sy prnh kna kulit mngelupas n kering smpi merekah bdarah.pegi klinik okr kulit doc just bg ubt mkn antibiotik n suggest gunakn daun lidah buaya.Alhamdulillah kulit sy sembuh.lpas tu xbrani nk gna apa produk sampailah sy jumpa produk khas utk rawatan kulit ZARRAZ PARAMEDICAL.ia produk khas utk rawatan semua mslh kulit dan sembuhkn sel kulit.100% bhn semulajadi.knp sy pilih zarraz? Sbb adik sy alami eczema yg sgt teruk di sume bhgian pelipat bdn terutama skali leher dan plg teruk muka sperti melepuh.luka jgn ckp mmg byk.ia jd teruk slpas sy bwa die pergi klinik pakar kulit.duit dh mmg habis beribu ringgit.cra kmpung n tabib cina pn dh cuba.air penawar juga dh cuba.Alhamdulillah Allah Maha Penyembuh, sorg hamba Allah perkenalkn dgn Zarraz dan kulit adik sy kembali sembuh.rsa xpcya dan menitis air mata sy sbb kulit yg sblum ni sgt truk bdarah dh sembuh dan cantik.Alhamdulillah.hnya gunakan zarraz paramedical utk rawatan.dijamin halal.ini bukn produk pengelupasan atau merbhya.ni juga ambil msa utk sembuh.bgntung pd hormon dan mslh kulit.ramai yg dh bjaya sembuh.pesakit kanser kulit tahap 5 jg sembuh.asalkn bsabar dan trus trima bantuan kesihatan dan kecantikn.boleh hubungi saya utk lebih info ttg zarraz 0134509118 (whatsapp/sms). FB Page : Pakar Menyelesaikan Masalah Kulit. Tq. Sharing is caring. Salam

Kosmetik said...

This is one of the best blogs I've ever read. You've got some mad skill here, man. I just hope that you don't lose your style because you're definitely one of the coolest.

Anonymous said...

Gambar olay tu, OLAY TOTAL EFFECT la..BUKAN olay total white..kalau OLAY TOTAL WHITE tu yg packing dia kaler kuning2 gitu, dah dihentikan pengeluaran pun..jangan lah buat org lain keliru..hmmm :/

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

salam..sy nk tnye product ape yg sesuai ngn kulit sy ye..muke cpt berminyak n berpeluh..g 1 kulit sy ni cpt kering..mohon lebih penerangan..tq

Aida said...

boleh kasi link x dari mana dpt fakta ni?? ade bukti dr mana jabatan kesihatan x??sy cuma nk pastikan kesahihan

bunny oppa said...

amyera beauty oke tak ?

Senarai Produk Kecantikan said...

Terima kasih cik kerana berkongsi senarai ini.

✿ CIK N SYUHADA ✿ said...

Alhamdulillah, sama2 kasih, senarai ni ada di website kkm, boleh semak disana untuk kepastian. ;)

aswani saidi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sape2 yang pakai acne aid tolong BERHENTI SEGERA ,,,, ADA LEMAK BABI !! HARAM,,,SERTU MUKA ANDA !

Azliza An-nur said...

"Magic cream"~ set Royal expert white cream

- Menyembuhkan jangkitan kulat, jerawat, jeragat,parut serta kedutan-kedutan halus di wajah.
- Bintik-bintik hitam di wajah juga dapat dihilangkan walaupun jauh di dalam kulit
- Berkesan untuk mengembalikan keserian dan keanjalan wajah seumpama kulit sewaktu remaja dengan kesan ’glowing’ yang semulajadi.
- Anda tidak perlu lagi bersolek tebal untuk menutupcela di wajah apabila mengunakn REWC
- Bahan pencerahan aktif yang diekstrak daripada herba, Magnolol, tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan terhadap wajah anda.
Berminat boleh terus what'sApp (0132113091)~ pengedar sah original Royal expert white products

Roslia Rosli Abadi said...

Saya pernah pakai as beauty sthn lbih, x de la kulit nmpk cntik sgt pon, tp bila skip pakai cream muka, naik ruam...bile kne panas, kulit muka jadi merah gatal, cuaca sejuk pon jdi ruam. Dh dkt 2 thn brhenti....kesan ruam tu x baik2 jgak. Leher muka gatal2. Pelik, sbb produk ni ade KKM tp buktinya, saya pkai jdi mcm tu....atau mgkin x serasi dgn saya. Azab nk pulihkn smpai skrg x jumpa produk yg serasi, bile perubahan cuaca tu, muka jdi gatal. Ssh nk pcaya produk kluaran tmpatan, kbyk ada kndungan bahaya. Nk cari untung cara sng, mnipu pngguna je.

Riysha Bb said...

Cubalah produk organik natur'z treatz.

Diperbuat daripada kacang badam organik+ kunyit hidup + sandalwood dan herba yg terpilih

100% free from chemical!
100% NATURAL!
100% ORGANIK!

Bole digunakan untk bayi juga

fb name =rahsia kulit lebih cantik dan sihat @ whatsapp 0102061085

Say no to chemical!

Anonymous said...

lebih baik jgn pakai produk tempatan.. sbb kalo berhenti skjap pon muka jadi terok.. lebih baik gunakan produk yg natural dan organik dan sesuai untuk kulit orang asia .. mcm hada labo , bio-essence, eversoft or else its better :D

Anonymous said...

Hai.. sy pengguna sabun alpha arbuntin yg trlaris di thailand..mmg femes sgt produk tu. bnyak testimoni brjaya. smpai sy pn nk cuba. Lps 3hari pkai muka pedih2 sgt nk pgg pn sakit smpai mengelupas. msok hri ke5 ingtkan putih tpi merah mcm kna guris ngn pisau ade darah yg kuar mcm dia hakis kulit takot jugak aq..msok hri ke7 kulit semakin gelap dan berkilat. sy tnya pda agen produk tu, dia kta "biasa ja tu. teruskan pkai ye sis" hmm..aku still pkai msok hari ke12 kulit mkin gelap. sy tnya lagi kt agen tu, dia kta biasa ja. dan sy pkai lgi. msok hari ke17.. GILAA !!! kulit aq hitam terusss. dri muka aq x hitam teruss hitam gila2..so testimoni skrang ni jgn prcaya sgt la. sy mnyesal sgt. skrang pkai D'HERB muka aq okey dh..lembab ja kulit, kesan hitam2 tu pudar skit. putih ja :) . GUNALAH D'HERB PASTI BERKESAN. tak rugi beli d'herbs. murah pn murah :)

bibie ann said...

Produk Dnars selamat tak??
Ada sesiapa yg guna?
😊😊😊

Anonymous said...

assalamualaikum ...sis produk lyanaz babies blink blh d gunakan tak ?...jd pening byk sgt produk yg bhye ..mohon pncerahan ..

•sнזнα• Ikhram said...

Memang ada lah , saya pakai produk dnars skin care dan ianya selamat .. kalau nak beli produk apa apa lah tanya si penjual adakah produk yang anda nak beli tu sama ada active atau tidak active maksudnya jika produk itu active anda kena amalkanya dan kalau produk itu tak active bila bila masa sahaja ada boleh hentikan tanpa kesan sampingan yang anda hadapi :) jadilah pembeli yg bijak

•sнזнα• Ikhram said...

Jangn terlawpau percaya dengan kat kata agent dropship tau testimoni ia hanyalah palsu , kalau nak kan produk tu siasat dulu apa jenis kandungan yg mengandungi produk itu :)

Anonymous said...

Bg i utk kulit terbaikk ,.pkai aloe vera gel. 92% bgusss sssbgt..i shorkan..ramai daa pkai puas ati..harga mampu milik pulakk e..i just beli ngn kwn abis je byr dye post la..klu korg nk what app je dye ni no nye 01152897268

Anonymous said...

Produk America pn bnyak jugak bahan kimia terlarang..tp bg saya dari segi pengalaman, produk korea & jepun paling selamat sebab diorg banyak guna bahan semulajadi..sy tak jugak cakap produk korea& jepun ni 100% tak ada bahan kimia terlarang.. korang kene rajin buat research sebelum guna produk yang jarang kita dengar..kebnyakan produk yang selalu di sita adalah dari indonesia,thailand,philipine,china, taiwan..

Anonymous said...

saya nak share satu produk yang bagus..5 orang kwn sy pkai produk himalaya semua cakap bagus dan terbukti berkesan..kalau untuk jerawat disarankan pkai Himalaya Mask Neem Tumaric..sapu pada jerawat seperti jerawat bernanah, jerawat batu, etc setiap kali sebelum tidur..sy dah pkai 3 botol dan alhamdullilah kulit say yg teruk tu dah licin..pencuci muka himalaya pun bagus..produk ni boleh dapat di watson atau di guardian..sy sekadar share utk wanita yang ada masalah jerawat..

Anonymous said...

Babies blink..krim malam ada merkuri.

Anonymous said...

nak Tanya az cosmetic apa bahan dia?

Anonymous said...

Sebelum ni saya guna babies blink selama sebulan, kulit muka saya teruk mengelupas pedih2, (sampai kawan sekerja tegur muka capuk2 dgn kulit mengelupas, malu giler time tu) sejak tu saya stop babies blink... dlm 4 hari selepas tu, saya nk rawat kulit saya yg KUSAM selepas guna babies blink, saya try Syma Beauty. Alhamdulillah saya dpt tgok perubahan dia baiki kulit kering mengelupas dan jeragat yg timbul di muka saya. Lepas ni x mau lagi try produk mcm BB tu, seram!

Afyza Ruslan said...

blh sy taw , kopi babies blink bhye x ?

Afyza Ruslan said...

sape yg baek hti nk gtaw sy , tlg whatsapp sy ok sbb sy prlukn jwpn anda .. sy ni student .. so , sy kne pndai jge muke .. sy cume nk taw kopi babies blink bhye x ? klau kita guna belleza , k colly atau secret skin white kawaii collegen ok x ? tlg sgt2 whatsapp sy ok +60146068736.. i need your help .. tq

Anonymous said...

product royak expert white dr pakistan tu depend pada orang juga.. masa sy dan sepupu pakai... sepupu sy kulit jadi cerah...tp bila saya,beli dr tuan yg sama, jerawat halus2 banyak naik...dan akan nmpk banyak lg bila dah stop..tp nak hilang semua jerawat 2 makan masa 2 minggu...

Anonymous said...

product royal expert white dr pakistan tu depend pada orang juga.. masa sy dan sepupu pakai... sepupu sy kulit jadi cerah...tp bila saya pakai,beli dr tuan yg sama, jerawat halus2 banyak naik...dan akan nmpk banyak lg bila dah stop..tp nak hilang semua jerawat 2 makan masa 2 minggu...

Anonymous said...

Salam..produk skincare luffiya ok x..muka sy penuh dgn jerawat slps pki sndayu tinggi n dnars skincare..br jumpe pkr kulit..ade ok cket..sdg mncari produk yg ok..n bekenan tgk luffiya skincate..ade x yg tau ok ke x

Anonymous said...

sebelum ni sy pkai hauraskincare, keluar jerawat besar.. then stop dlm 3 hari, try luffiya skincare,, alhamdulillah jerawat cepat kecut, parut makin berkurang, merah2 di pipi makin kurg.. husband dh tegur muka nampak beza sgat dgn sebelum ni.. alhamdulillah.. skrg tgu nak hilangkan sepenuhya.. sy suggestkan sesapa nk cuba luffiya boleh cuba.. 0134061675 :)

Anonymous said...

Hai..Luffiya Skin care ok sangat..yg penting x mengelupas...x rasa pedih..mmg ok sgt2...sgt berbaloi beli set lengkap besar..really friendly punya product...wink!!

Anonymous said...

Hi produk q'sarra OK ke tak?

Anonymous said...

hye.. nk ty produk wonder glow bahaya x?

Anonymous said...

Sy sangat berpuashati dgn produk luffiya..kerana ramai yg puji2 terutma cust2 sy n kwn2 tmpt keja..skrg dorg pon nk try produk nie.sy dh guna 2set iaitu 2bln

Grosir Produk Kecantikan said...

emhhhhhh semoga produk yang dijualnya asli deh.....salam sukses

Anonymous said...

Hai..sy juga pengguna luffiya skincare..hehehe..produk ni sangat elok tuk kulit kering,normal,jrwt n lain2..serius kena guna lama tuk kesan yg superb.spe nak try leh trus beli ngn sy.sy ejen luffiya di terengganu ��

Indra Nathan said...

Saya pernah guna royal expert cream.pd mulanya cerah dan bersih tetapi lama-kelamaan muka i semakin teruk.selepas tu i scan muka i dan didapati lapisan atas kulit teruk dan di dlm juga teruk.kwn i suggest i pakai artistry skin care.artistry ni top 5 in the world n i dah pakai setahun lebih.memang i berpuas hati.bahannya adalah organik dan telah diuji dan dikaji oleh saintis.kalau tak percaya google artistry.selagi i hidup selagi itulah i akan guna artistry.

Anonymous said...

Sebelum ni saya pakai q sarra skincare, tapi saya dengar sabun dia banyak bahan kimia, so saya pun pergi la cari pencuci muka organik kalau boleh nak betul-2 bebas bahan kimia .. kawan saya syorkan untuk pergi ke FACE SHOP .. skrg saya menggunakan pencuci muka dari FACE SHOP iaitu HERB DAY 365 CLEANSING FOAM. mmg terbaik laa .. segar dan tidak ada sebarang effect . Tapi krim malam dan siang q sarra skincare saya tetap pakai. Alhamdulillah keadaan muka baik selalu. Hehe .. korang try laa produk dari FACE SHOP .. jangan risau .. semuanya produk organic

Anonymous said...

Selain menggunakan q sarra skincare, saya juga mengamalkan supplement untuk kecantikan seluruh badan . Saya minum perla coffee dan saya consume perla potion. Ianya berkesan cuma seperti biasa kita mesti minum air masak yg banyak kalau nak berkesan kan . Hehe . Selamat mencuba kawan-2.

MissAliNoPeiji said...

Saya ni dulu kulit sensitive. Lepas matriks tetiba naik bintik-bintik kecik macam nasi tu and sebab saya gatal suka picit bagai terus tinggal scar itam2 tu. Memang sengsara la bertahun. Kalau keluar umah tu malu sgt n tpaksa mekap sbb malu ngan kulittu. Macam2 saya dah try skincare or supplement. Saya pernah try guna babies blink. Memula memang licin je kulit guna tapi lepas sebulan muka saya jadi sangat kering and menggelupas teruk.saya guna sabun susu beras kbrothers balik nak bagi ok sikit. Sabun tu ok gak. Alhamdulillah lepas tu saya guna syma skincare. Memula ragu2 nak guna. Pasty saya beranikan diri try gak. Yang tu memang best. Lembut je and betul2 berkesan. Pastu saya saje try luffiya skincare.sebab tengok testimoni diorang bagus2. Jerawat and jeragat semua hilang.Alhamdulillah lagi berkesan! So far syma skincare and luffiya skincare memang betul- betul bagus. Lagi satu saya pernah try macam2 supplement. Collagen la tu la ini la. Saya stop makan ollagen sebab makcik saya yang doctor tu bagitau collagen boleh buat kita gemuk so sebenarnye yang bagus untuk kulit is vitamin c. Last2 saya try vitamin c rosehip usa. Asalnyer owner vitamin c roseship usa tu add saya kat ig. Lepas saya tengok macam okk je produk ni okay saya pun try. memang bagus gegiler sebab malam tu saya makan 2 biji. macam susah ak percaye sebab esok pagi tu bintik2 kecik tu hilang! Effect dia sampai sekarang ni kulit saya jadi licin and susah nak naik jerawat. Makin cerah jugak.so, conclusion is sesape ade masalah kulit boleh try syma skincare, luffiya skincare and vitamin c rosehip. Vitamin c tu yv paling penting sebab dia merawat dalaman. Bila dalaman bersih baru kulit okk. Yang skincare kita guna luaran je. Untuk hilangkan scar2 lama gitu. Bila dalaman bersih inshaallah lagi cepat kulit kita baik pulih. Sorry panjang lebar. Saya just nak share pengalaman saya sebab saya tau masalah kulit ni boleh buat kita tension and hilang konfiden semua tu. Saya bertahun suffer so saya nak senangkan you all tak payah tercarik2 solution lama sangat macam saya. Hehe sekian sharing saya. Semoga membantu ye :)

Anonymous said...

assalam.. sape pernah cuba set dms 360 dgn set magic skincare? review dia sgt2 menarik..

siska said...

wadduh kalo udah terlanjur kepake gmna sis

Anonymous said...

sya pernh mkn supplement ... mse mkn ok tp ble je stop mula la jerawat naik... saya stop orang cakap kalau umur muda lagi tak berapa elok mkn supplement ni... sbb boleh menyebabkn effect jangka masa panjang... so skrg x brni nk mkn apa2 dh... sekarang tengah merwat muka yang x pernah alami... sedihhh.... cuba la pakai malaika oil... bhan smula jadi punya ... bau pun wangi je.. lemon kn... but take time la skit.. bhan smula jadi kan... muka pun rse pejal je... selamat mencuba .. blh nk stalk ig @malaikaoilofficial

Unknown said...

Nak tanye,,,,amyera beauty flawless tu ok ke x?ade testimoni yg hasilnye negatif atau terok x?

Unknown said...

Nak tanye,,,,amyera beauty flawless tu ok ke x?ade testimoni yg hasilnye negatif atau terok x?

Anonymous said...

Dulu muka sy pn truk sngt, tp skrg sy guna la'soul Diamond Hydration Sleeping Mask.. 100% import dr korea..mmg 100% selamat..sekarang kulit pn cantik sdh, mcm korea2 sdh licin. kesan dia lmbt skit tp slamat. boleh pkai smpai 2-3 bln lg mask tu..boleh hbungi sy utk mklumat lanjut 016-5844514 ..

Anonymous said...

Diamond Hydration Sleeping Mask mmg best, x kn pgelupas or pedih pn...mmg terbaik pkai..

Anonymous said...

hi nak tanya colagen belleza ok tak? glow gowing skincare bahaya ke?

Anonymous said...

I have only one question. I baca kat laman web kkm yang one of the many products yang dah diharamkan ialah tia amelia krim jeragat. But in your blog you only mentioned TIA AMELIA. So, memang semua produk tia amelia itu bahaya atau hanya tia amelia krim jeragat?

Anonymous said...

Hi glow glowing skincare OK ke.. I pakai mengelupas.. Selamat ke

Anonymous said...

Hmm sebenarnya produk yg even ada kkm ni boleh percaya ke 100% bebas bahan merbahaya? Tersangat2lah konfius ):

Anonymous said...

Hi ada sesiapa pernah try Belleza tk ..OK me...???

Anonymous said...

ADE SESAPE PERNAH CUBA SUPEMENT SECRET PLUS? BOLEH BG FEEDBACK

Meja Solek said...

Saya Jannah Ali, Mary Kay brauty consultant. Kalau berminat nak cuba produk Mary Kay bole whatsapp sy di 0137964559. Boleh search pasal Mary Kay product kalau ragu2 dgn produk Mary Kay. Ada skincare dan kosmetik jgk :)

nunajia othman said...

Sy dulu penah guna bbies blink 2 set bila stop jerawat makin naik sampai ke leher..sekarang sy pakai nurraysa beauty..alhamdulilah rawat dgn sabun je kulit dah sihat..sy syorkan y ade malsah kulit try guna nurraysa beauty.,sabun die organik baby pun boleh guna..bahan2 pn best2 myk zaitun,herba,susu kambing,collagen..whatsap nk details lagi 0145291407

Anonymous said...

Tq info bout diz sis...magic skincare dr mm.. bagus..putih flwless ble aply..no Chemical tau..halal..n slamt..gunakan tanpa was2..bole ws 0167088702 utk dptkn produk..

Anonymous said...

info menarik ... jom try Eliss Skincare.. produk very natural no chemical..
lawat page eliss beauty care - natural product . produk berasaskan timun laut dan timun.

intan sarah said...

saya pon muke truk sebb natasya..lepastu smpi umur 20 lbih derita jrawat bnyk..smpi bwah pipi,sy p guardian org tu ckp kna bg stabil gormon..mkn evening primerose oil..bukn kesan dia onthespot..lpas tu sy mkn innershine.n pki sbun susu kmbing saanen je..baikkk jerawat.dah x naik dah..tpi ade prut lubg kt pipi skrg..xde la parah sgt..moral nye jgn pki produk ade bnda bahay.n klu da naik jrwat tu.stop pki ape2 pon bg kulit brehat..jgn pki makeup..mkn innershine sbb dia vit c

Nutrisi Alamiah Tulen said...

Assalam. Maklumat terbaik. Membantu ramai wanita tentang kesihatan kulit.

Anonymous said...

Sy pon pernh cuba bnyk produk jugk.Try n error. Pastu berthun baru lah dpt jumpa produk yg betul-betul sesuai ngn kulit sendri. Tpi kne ingt bukn stiap produk yg org lain pkai akan dpt hasil yg sama pd kita. Ni berdsrkn penglmn lepas sebb kulit kita ni penerimaan dia berbeza-beza. Masa pkai produk skincare ada sesetengh produk tu yg memerlukn kita ni kena banyak sabr.Lepas tu baru dpt hasil. Ada org seminggu pakai dah nmpk hasilnya.Macam sy 5 buln baru nmpk perubahn. 9 bulan konsisten bru mujarab ->> ada hasil, Alhamdulillah...^_^... Yg pasti buat apa pon kene ada usaha n rajin. Jangn malas2 nak jaga penampilan diri. Lagi satu kene berani mencuba. Berani cuba ni bukn maksudnya main bedal aje. Tapi buat research dulu mana2 produk skincare yg kita nk guna. Bhn-bhnnya apa? ada bhn kimia ke x? Hrga?. Lepas tu check testimoni. Bgi sy testimoni tu pon penting jugk. Leps tu klu rajin lagik pergi jer usha pengguna produk tu sendiri. Berbnding tnya ejen baik terus dptkn feedback dri customer. Tapi mcm sy ckp tdi lah, lain org lain hasilnya. Tempoh masa pon tak sama. Kalau nak lagi selamat amalkan mkn mknn sunnah mcm habbatus sauda,pati delima, madu, minyk zaitun, pati kurma. Ni je yg selalu sy amalkn untk kecntikn dalamn. Jngn lupa jugk kesembuhn dn kecntikn tak dtg dripd ubat-ubat yg kita mkn, tu semua ikhtiar je ,semuanya dri Allah ^_^

Anonymous said...

Royal expert white mcm mana pulak..sekarang mereka claim no harsh chemicals...tak tau pulak boleh percale ke tidak?

KAK ZA said...

Tq dear.. info yg amat berguna..

Zawil Fathiha said...

gne nuraisya..halal n buatan org islam.
berminat leh wasapp 0122105246

Manisahomar said...

Salam..saya bru je try guna luffiya skincare..hasilnye abis muka saya naik jerawat sampai ke leher..so skrang da stop semua..n gune sabun ephyra je..ngn bedak rawatan reenas cosmetic ..abis muke itam2 n mmg kusam gler..sedih sangat..macam kne tipu jer..huhu..so sape nk try tu..sila pkir dlu..saye nk tanye sape yg da pnah try dms 360 kat sini?sbb macam nk try jugak..

Hana said...

As salam... Saya baru try pakai luffiya skincare... Alhamdulillah... Serasi sangat... Saya start pakai bulan 1, 4/1/2016.. Still new kan... Hari ni da 29 feb 2016... Da dua bulan lebih pakai LS.. Hasilnya kulit saya dah kurang parut jerawat, parut berlubang dah makin kurang, jeragat dah makin pudar, kulit glowing... Yang penting sabar, banyakkan air masak, scrub dan masker muka secara rutin, amalkan pemakanan yang sihat, makan vitamin utk penjagaan dalaman... Sebab kadang2 orang kata tak sesuai, naik jerawat sebab banyak sangat faktor... Setiap produk amik masa juga utk serasi dengan kulit kite... Apapun jangan mengalah dan yakin serta tawakkal.. In sha allah semuanya ok!!!! I really falling in love with Luffiya skincare

lucifer one said...

Nak tanya royale expert elok tak?ada apa apa side effect ke lepas pakai.dia kluar biji biji jrrawat x kat muka lepas stop pakai?HELP ME!

missa carisa said...
This comment has been removed by the author.
missa carisa said...

Sy pakai babies blink...rasenye mcm xde masalah...naik jerewat pun x..mgkin.penerimaan kulit masing2...

Sharifah Norhafizah Syed Mohd Rafeii said...

Salam sahabat,

Saya syorkan produk Furaiha Skincare. Produk ni adalah organic skincare yg dirumuskan dari bahan makanan sunnah dan memang tak ada bahan kimia berbahaya spr paraben, hidroquinon dan merkuri. Satu set dia ada :
1. Sabun Aqua Habbatussauda
2 Luminous DD cream(day cream)
3. Glow booster cream (night cream)

Kalau berminat nk cuba WhatsApp saya 017-7213627. Saya share tips kaedah yg betul jika nk tukar produk

Anonymous said...

Sya suggest pakai hampas tea yg suam setiap malam sebagai mask....alhamdulillah tu dh mencukupi dn sentiasa cuci muka dgn air suam..��

Anonymous said...

produk yanko tu ada merkuri ke? ada ke sesiapa yang lepas berhenti pakai produk yanko tu muka dia jadi merah2 ke?

Anonymous said...

Saya dulu ada terjebak pakai produk yg ada merkuri. Waktu tu tak de ilmu Sgt pasal bahaya produk ni. Dapat kesan memang superb la..lepas 3 bulan,baru dpat kesan sampingan. Saya try Nurraysa Beauty. Alhamdulillah walaupun lambat nampak kesan tapi kulit sy dh OK...Nurraysa organic product sebab tu lambat sikit nk nmpak kesan..sesiapa berminat nak try boleh whatsapp 0142162908

Anonymous said...

Assalamualaikum? Nak Tanya if anyone tahu pasal produk GLOW GLOWING BEAUTY SKIN? Actually I just baru beli product tu. Terasa mcm ragu2 sbb bila I baca kat blog2 dorang kata kulit menggelupas? Why that product tak tunjuk bahan kat product tu? Customer deserve to know right?�� should I Pakai atau tidak? anyone got any info bout that product?

Eriqa said...

Sya pengguna dnars dah 3tahun.. nanti smpai mase muke akn keluar biji2 merah n gatal2,lpstu merebak 1muke..dri muke flawless trus hodoh xkeluar umah sebulan.. lpstu bile stop paki dnars muke hitam trbakar, Allah aii buruknye muke aku.. skg ni xpkai ape2 pn..cume pkai serum DMS360 je,bagusss.. tp produk muke ingt nk pkai Luffiya Skincare..bgs x Luffiya Skincare ni.? Klu pkai lme2 ade kesan yg teruk x?

Noor Asyikin said...

Nak tanyr bagaimana pulak dgn kosmetik de wajah?ada sesiapa boleh beri info atau feedback?

Anonymous said...

Salam . Saya ada barang nak di let go . Saya beli dari korea . Belum guna , still dalam plastik. Details barang :

Jenama : face shop
2 barang : acne solution foam cleansing
Dan mild toner

# ni hanya post KHAS untuk kulit y jenis mcm sye ada jerawat # kalau tengah cari products ape yang sesuai untuk skin care boleh try product ni . Made from natural products .

* feedback : jenis kulit saya sensitif . Tapi elok je gune produk ni . saya da guna acne solution foam cleansing selama 4 months . Dalam 2 to 3 weeks mcm tu mmg da kurang jerawat . Then jerawat pastu dah kurang berbanding sebelum ni terutama jerawat kecil2 tu .. rimas kan .. effect dia xcepat sebab ni natural products .

Dia kene pakai 1 set sebenarnya . Sepatutnye ada mosturizer 1 lagi. Tapi limited edition , yang saya tahu dekat KL je jual mosturizer tu. Dekat korea dah habis .

Sapa berminat blh msg sye melalui instagram : AIMUNIIAZMAN / facebook : Aimuni Azman

HARGA PRODUK ni saya kurangkan dari yang dijual di Malaysia ye . Tq :)

Siti hajar said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera teman2.. Disini saya nak kongsikan sejenis produk kecantikan yang mana bahan2 yg digunakan adalah dari sumber bahan semulajadi (tumbuh-tumbuhan).. Tanpa bahan kimia. Ia dapat membantu merawat masalah kulit berjerawat,berjeragat dll. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan ianya diuji secara klinikal.
Penggunaan yg consisten dan perlukan kesabaran kerana proses membaik pulih kulit wajah mengambil masa yg agak lama. Perubahan blh dilihat dlm tempoh 3-4bulan ke atas.. Alhamdulillah,ramai yg berpuas hati dengan produk ini.. Made in US.
Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut,boleh whatsapp sy 01126082661.. InsyaAllah sy sedia menolong..

Ady said...


Beberapa kelebihan furaiha
I agree with you, but some cases still need improvement for knowing better result. Anyway, keep your good work and two thumbs up for you. I talk honestly, for anyone who wants to keep your faceskill flawless, clean, n white may be FURAIHA SKINCARE could help you to solve it here we go. Best Product of Furaiha Skincare Organic 2016 of Social Media

Thanks for your nice article, ;)

Hafizah Hasnan said...

Hai semua... anda nak kulit cantik dan sihat tanpa bahan kimia bole cuba produk shaklee... utk kulit bebas jerawat dan jeragat bole try vit c dan vit E shaklee. Shaklee juga ada facial skincare iaitu Nutriwhite. Shaklee produk bebas kimia dan halal. Nak tgk testimoni and info lebih lanjut bole wassap saya agent shaklee 018-2027262

Shasha Razali said...

Salam. Haih susah nak cari produk yg betol2 sesuai dengan kulit kita. Kadang2 takot nak try. Sebb terlalu banyak produk keluaq lani. Dlu mmg kusam kulit i. Lepas cuba satu produk ni kulit jadi licin. Ramai org teguq. Sesiapa nak tgk gambar sebelom n selepas boleh lah wsap i ye. 01121547515 (sha)

Anonymous said...

Sebenarnya.. Produk2 ni dtg dpd kilang yg sama..mereka buat r&d, bancuh Dan packing... Contoh.. Mereka ada pakej A,B,C.. Brapa modal awak ada.. Boleh pilih.. Nanti packing nama sendiri.. Abang saya kerja di kilang nih.. Nurraysa, quputeh, dherbs dll suma dpd tpt yg sama.. Xdenya produk Islam 100% atau owner punya formula brgan kosmetik yg diorg jual..

Anonymous said...

Sy guna dnars day cream ok ja.tp sy tak pakai krim mlm smua tu. Just day cream (normal skin) Muke ok xde jerawat,Tp sejak viral ckap dnars bahaya stop pakai lama jugak la. Lpas tu saje try guna royal expert whitening cream, pkai dlm 2 hari terus naik jerawat dkt dahi. After 2 weeks naik seketul dkt pipi. Nyesal beli mahal2. ��

Anonymous said...

Sy dh try set dms 360 ... hr pertama pakai hbs bengkak muka dan merah2.. sy try pakai serum dms.. lmbt btl nk hlg bengkak..last2 sy pakai cream utk hlg kan bengkak br hlg bengkak dan merah2 tu.. (cream dpt kat klinik kerajaaan)..
Sy tak puas ht sy search testimoni dms.. penjual2 nye ckp stop dl pakai cream mlm, kulit dh ok br pakai blk.. sy buat mcm tu ...
Dh lps mgu ke 3 , sy try pakai lg... bengkak hbs muka sy ... sy btl2 rase myesal beli dms 360 .. klo murah xpe.. ni mhl...
Klo tgk testimoni semua bkilat2 muka.. rse mympah pon ade.. mmmm...

Fazrina said...

Saya pernah pakai felisa,dnars,reena's,natasya.semua hampeh.putih kejap je..bila tinggal semua muka ade tompok2 hitam.felisa sampai berdarah2 muka saya.latest saya pakai dnars.saya gosokkan gelang emas pada krim siang,krim jadi hitam maknanya ada merkuri kan?naik juga jerawat yg mengeras.Habis rosak muka.Tokey dia yg kaya...yg beli jadi kayap.studyla dulu..baru beli.Skrg saya guna Clarins.

Anonymous said...

Sy guna MARYKAY .. mmg la mahal gila bg org yg kurang brkemampuan .. tp 1 set tu tahan 6 bln .. 1 set 600 lebih .. yg mahal tu dkt serum dia .. tu sapa yg nk effect cpt la .. sapa yg beli set basic ja 300 ja .. sy pakai setaun lebih muka xbnyk perubahan pn .. dsbabkn kulit jnis jeragat .. so mmg lambat la .. kulit muka xcerah pn .. kulit still gelap .. tp lpas setaun setwngah kulit muka dh ok .. dh xda jeragar jerawat suma .. consultant tukarkn oulak ke set pencerah .. n saya guna set tu ja smpai sekarang .. dh 2 taun dh .. masa guna set awal tu .. seksa la jgk .. mcm nk give up pn ada sbb awal2 pakai mmg muka akan brpeluh gila2 n mmg bnyk jerawat yg akan keluar .. sbbnya dulu kn pakai mcm2 .. so lapisan kulit ni dh bnyk sgt chemical .. kena sabar la utk bnda2 tu nk kluar blk .. n kulit nk bersih blk .. sbb MARYKAY ni mmg 100% botanical product .. xda chemical landung .. sbb tu kesan dia lambat .. last2 bila kulit dh elok blk .. mmg puas hati lah .. skrg ni mmg kluar rumah jarang pakai apa2 kt muka .. org pn slalu tegur kulit cantik :)

Anonymous said...

Ade sape2 guna produk mafaz beauty x? Ok x produk ni sb sy tgk dkt web ade kelulusan KKM dan tidak mengelupas. Sy baru nak try ni.

Anonymous said...

Betol la tu.. saya pon menyampah giler babas da.. sy pakai kengkonon nx ilangkan parut.. pakai arini esok muka ketat tegang n merah.. tnya seller die ckp ooo bagus tu.. maksudnye dia dah mula bekerja kat muka awak.. stop dulu pakai krim malam utk 4,5 hari.. sy pown ikot la.. psto muka putih melepak dalam masa bbrapa hari je.. sy x nak putih pon.. sy nak ilangkan parut.. ni putih yg menipu bebenor.. sampai x sama warna kulit lain.. lepas dalam 2 minggu sy pakai sy pasan naik jerawat.. sy tanya lg seller die ckp tu proses detox.. makin lama jerawat makin bnyk.. baik2 nak hilangkan parut je.. jadik betambah2 parut.. sebulan ngam sy pakai n sy stop.. frust gibab pedap!! Sy rest kan muka saya dari sebarang skin care dgn muka yg hancur dan keyakinan diri yg hancur.. dlm masa tu sy google carik tau pasal produk ni.. ramai gak sy nmpk fdback2 negatif si pemakai.. yg mn menjadik tu untunglah.. tp takot jugak dgn kesan pemakaian dlm tempoh agk lama.. bila sy stop.. n amalkan barang2 dapo smula jadik.. alhamdulillah jerawat x aktif mcm pakai produk dms tu.. huh! Geram sy

Anonymous said...

Sy nak share dlu sy ad consume vit c kapsul, tp x nmpk sgt perubahan. Then sy mix vit c n consume belleza. Makan belleza x smpai sekotak n vit c x smpai sebotol kulit jadi putih, sekata. Takde dah tona coklat2. Ramai yg puji. Kaki pun putih takde tona2 gelap lgsung. Jerawat pun tak naik sepanjang consume belleza even period. Tp lepas berhenti naik jerawat penuh kat muka hahahahahha ade yg tegur muka nmpak tua sbb ad jerawat. Kulit pun jd mcm yg asal balik. Even pakai skincare pun jerawat still naik x henti2. 3 bulan slps tu baru la jerawat ansur2 hilang. Means kalau nk consume takleh stop la.

SURIYANI SAMPE said...

Boleh cuba Furaiha skincare.. skincare organik.. tanpa bahan kimia merbahaya

Anonymous said...

Yeke..tula kalo pkai trs nmpk ksn cpt mmg tgi kandgan kimia dia..if nk hilangkan parut/ jerawat/jeragat/kusam blh wsp sy 0182500849 (fiera)..sy beauty consultant Mary Kay..insyaallah sy blh tlg

Anonymous said...

Hi..nk merawat wajah blh try skincare mary kay 100% natural no chemical..blh contact sy 0182500849 (fiera) sy consultant beauty mary kay

Anonymous said...

Siyes tlk dh lli dgn local skincares sy dh bnyk pnglman pkai local skin cares bnyk kesan bruk sy alami sy pndekkn cite skrg tk pk lgsumg dh nk putih nk flawless bgai dlm mse yg sgkat sebab tau mmg local priduk lgi lgi yg putih ni mmg kimia ade. Skrg sebab dh lali dy rwat dgn marykay siyestalk dh pkai sthun lbih cuma stu set sumpah tknyesal alhdmulillah sgt sgt kulit mmg sihat lsgung tkcm.local produk la nk putih knon kan tpi kulit sy sihat biarla mahal asal sihat yg pnting asaskn dri bahan botani tau tk ape tu mksud die bhn smula jdi.tknk cite pnjng ksah sy dlu cuma klau sape nk sy shre pm tau sy ok. Sebb tu sy sgt suggestkm sape sape pkai la mrykay bkn local produk bkn putih cpt pe smua prisip sy nk sihat ...lau ptih tu mmg tk la biar je la klit crh sdri dh tknk dh local ni.klau nk tnya bleh pm sy sy cite :) whatsapp 0145034506:)

Anonymous said...

Baru nk try dms360 tu..tengok testimonials,wow!!rasa xjd la nk beli..terima kasih pendpt semua..rasa nk pkai nuraisya

Qistina Mazlan said...

Siapa dah ada pengalaman pakai k doll ? K doll ni okay ke tak ye ? Ada kesan tak , kalau dah pakai .. lepastu tak pakai produk ni ? Mohon pencerahan

Anonymous said...

Mcm mna pulk dgn luffiya.. Still sama tmpt proses dekt kilang yg sma jgk ker

sharifah nazihah said...

1001 RAHSIA YANG TERSINGKAP DALAM ERDINA BEAUTY PERFECT WHITE SKINCARE
.
Apa yang beza produk ni dari produk pasaran lain?
- Guna X50 PEPTIDE sbg bahan aktif
- Aplikasi TEKNOLOGI KOSMETIK DRONE untuk mengesan dan merawat masalah kulit.
- Boleh rujuk link di bawah untuk faham mengenai X50 peptide dan teknologi kosmetik drone.
http://infinitec.es/cosmetic-drones/
.
Apa yang produk ni boleh rawat ?
- kalau anda jenis kulit berminyak, jerawat, tona tidak sekata, jeragat, parut baru, pigmentasi, liang pori terbuka, whitehead, blackhead memang SANGAT DIGALAKKAN untuk cuba produk ni. Berpuluh testimoni kami boleh buktikan produk ni berjaya mengatasi masalah tersebut
.
Produk ni natural ke?
- YA. Selain X50 PEPTIDE, produk ni mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan yang mempunyai pelbagai fungsi untuk merawat kulit wajah
.
Produk ni ada bahan kimia ke?
- YA..bahan kimia mmg wujud dalam setiap produk tak kira produk kosmetik atau makanan. Yang beza, kami pilih bahan kimia yang selamat untuk pengguna dan gred farmaseutikal. Orang yang faham istilah ini mesti akan faham betapa bahan kimia yang dipilih sangat berkualiti dan sangat selamat untuk diletakkan di dalam produk. Boleh rujuk kandungan di belakang kotak produk
.
Sesuai tak untuk kulit sensitif?
-YA. Sangat sesuai..produk ni TIADA SLS/SLES, MERKURI, HIDROKUINON, PARABEN yang boleh menyebabkan muka gatal, merah atau menggelupas. Jadi, tak perlu takut untuk mencuba
.
Lulus KKM tak?
- YA..bukan sahaja lulus KKM, produk ni juga telah mohon kelulusan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan. Jarang ada produk kosmetik mohon kelulusan BPFK
.
Mesra wuduk tak?
- YA. Anda kena faham dulu apa maksud mesra wuduk. Produk ini TIDAK MENGANDUNGI SILIKON yang boleh menghalang air dari menyerap ke kulit. Bahan2 yg digunakan dlm produk ni tidak melekat kat kulit bila dicuci dengan air. Jadi, tiada masalah untuk mengambil wuduk tanpa perlu sental lebih2 muka tu
.
Ni produk local ke?
- YA. Tapi bukan sebarangan produk tempatan. Produk ni dikaji terlebih dahulu segala kandungannya untuk memastikan keberkesanannya kpd pengguna. Bahan2 kandungan diimport dari Sepanyol cuma dikilangkan di Malaysia
.
Kilang kat mana?
- di kilangkan di Malaysia yang mendapat sijil Good Manufacturing Practice (GMP)
.
.
PM for details 01124186867
#SAYAPAKAISAYAJUAL ����

sharifah nazihah said...

1001 RAHSIA YANG TERSINGKAP DALAM ERDINA BEAUTY PERFECT WHITE SKINCARE
.
Apa yang beza produk ni dari produk pasaran lain?
- Guna X50 PEPTIDE sbg bahan aktif
- Aplikasi TEKNOLOGI KOSMETIK DRONE untuk mengesan dan merawat masalah kulit.
- Boleh rujuk link di bawah untuk faham mengenai X50 peptide dan teknologi kosmetik drone.
http://infinitec.es/cosmetic-drones/
.
Apa yang produk ni boleh rawat ?
- kalau anda jenis kulit berminyak, jerawat, tona tidak sekata, jeragat, parut baru, pigmentasi, liang pori terbuka, whitehead, blackhead memang SANGAT DIGALAKKAN untuk cuba produk ni. Berpuluh testimoni kami boleh buktikan produk ni berjaya mengatasi masalah tersebut
.
Produk ni natural ke?
- YA. Selain X50 PEPTIDE, produk ni mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan yang mempunyai pelbagai fungsi untuk merawat kulit wajah
.
Produk ni ada bahan kimia ke?
- YA..bahan kimia mmg wujud dalam setiap produk tak kira produk kosmetik atau makanan. Yang beza, kami pilih bahan kimia yang selamat untuk pengguna dan gred farmaseutikal. Orang yang faham istilah ini mesti akan faham betapa bahan kimia yang dipilih sangat berkualiti dan sangat selamat untuk diletakkan di dalam produk. Boleh rujuk kandungan di belakang kotak produk
.
Sesuai tak untuk kulit sensitif?
-YA. Sangat sesuai..produk ni TIADA SLS/SLES, MERKURI, HIDROKUINON, PARABEN yang boleh menyebabkan muka gatal, merah atau menggelupas. Jadi, tak perlu takut untuk mencuba
.
Lulus KKM tak?
- YA..bukan sahaja lulus KKM, produk ni juga telah mohon kelulusan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan. Jarang ada produk kosmetik mohon kelulusan BPFK
.
Mesra wuduk tak?
- YA. Anda kena faham dulu apa maksud mesra wuduk. Produk ini TIDAK MENGANDUNGI SILIKON yang boleh menghalang air dari menyerap ke kulit. Bahan2 yg digunakan dlm produk ni tidak melekat kat kulit bila dicuci dengan air. Jadi, tiada masalah untuk mengambil wuduk tanpa perlu sental lebih2 muka tu
.
Ni produk local ke?
- YA. Tapi bukan sebarangan produk tempatan. Produk ni dikaji terlebih dahulu segala kandungannya untuk memastikan keberkesanannya kpd pengguna. Bahan2 kandungan diimport dari Sepanyol cuma dikilangkan di Malaysia
.
Kilang kat mana?
- di kilangkan di Malaysia yang mendapat sijil Good Manufacturing Practice (GMP)
.
.
PM for details 01124186867
#SAYAPAKAISAYAJUAL ����

nana lau said...

better jgn guna dms360.sy baru pakai 2weeks muka rasa mcm tbakar..pedih n tegang.mgelupas plak tu.sedih sgt..1st time jd mcm ney.tgk testimoni bagai mcm produk tbaik..sekali,indah khabar dri rupa.now sy pakai simple skincare je

Iman Alyaa said...

Ada sesiapa pakai nurraysa x? Ok x?

Iman Alyaa said...

Ada sesiapa pakai nurraysa x? Ok x?

nartinai said...

Dms 360 Ada 2 Jenis. 1 yg ori, pengeluar pertama, 2 pengeluar Lain. Dua2pun ori tapi pengeluar ke2 tu Adalah ciplak. Pakai dms360 tak boleh campur dgn prodak lain. Saya pakai alhamdulillah. OK je..

nartinai said...

Dms 360 Ada 2 Jenis. 1 yg ori, pengeluar pertama, 2 pengeluar Lain. Dua2pun ori tapi pengeluar ke2 tu Adalah ciplak. Pakai dms360 tak boleh campur dgn prodak lain. Saya pakai alhamdulillah. OK je..

Syakirin Nashrah said...

sye pkai..tp tak ok..pkai dlm 3 bulan..muka naik bengkak bernanah.mgkin tak ssuai kat kulit sye kot.hehe

Syakirin Nashrah said...

sye pkai..tp tak ok..pkai dlm 3 bulan..muka naik bengkak bernanah.mgkin tak ssuai kat kulit sye kot.hehe

nurul hidayah said...

Salam,

Saya syorkan produk Furaiha Skincare. Produk ni adalah organic skincare yg dirumuskan dari bahan makanan sunnah dan memang tak ada bahan kimia berbahaya spr paraben, hidroquinon dan merkuri. Satu set dia ada :
1. Sabun Aqua Habbatussauda
2 Luminous DD cream(day cream)
3. Glow booster cream (night cream)

Berminat boleh whatsapp sy 0105727218.

Pilihan di tangan anda

Nak cantik dengan cara yang cepat tetapi kulit sakit dalam jangka masa yang lama dan nak cantik dengan masa yang perlahan tetapi kulit sihat dalam jangka masa yang panjang..

Aniza Anuar said...

Salam...saya nak tanya, kalau produk 'Feel White Skin Skincare' bahaya ke?

Anonymous said...

Furaiha skincare tu pon sama je..repacking. . Order je kat kilang..kuar modal..dahla. pastu claim organic product. Mana boleh suka2 guna term organic. Organic means dari bahamnya..adalah bahan organic ..tiada campuran bahan kimia. Pastu proses pembuatannya pon xmelibatkan proses chemical. Satu produk yg sy tau organic d malaysia ni ialah..adania..mgkin ada yg lain tp sy xjumpa. Sy try jugak adania..tp kesannya sgt lambat. Plus sy xbrpe sesuai guna produk berasakan ooil. Adania guna organic plant oil..dn ada certification organic dia..sbb tu la sy rase nyampah kalo org claim produk organic ni tp xtau apa maksud organic. Hmm..

Nur Amyrah Asari said...

Nak tnya produk perfect skinz skincare elok x? Ada bahan kimia terlarang x? Saya nk thu risau sgt takut mrrbahaya mcm produk lain..tolong anybodygive answer

Luce_lasoul said...



LA' SOUL Diamond White Hydration Sleeping Mask
4 fungsi utama untuk pembaikan kulit anda
1 . memutihkan, mengurangkan bintik hitamvitamin b3 : memutihkan kulit, efektif dalam mencegah pembentukan melanin.minyak pati lavender : mengurangkan tetua dan parut kulit.
2. melembapkanasid hialuronik :  membekalkan, mengekalkan dan menguncikan kelembapan pada kulit. Meningkatkan kelembapan kulit secara menyeluruh.
3. Mengurangkan pembentukan garis halusBeta Glucan : memperbaiki kulit yang rosak, membekalkan nutrien dan kelembapan.yang mencukupi kepada kulit serta mengurangkan pembentukan kedut.
4. Mengkhasiatkan.Asid Amino : Mengkhasiatkan dan menghaluskan kulit. Meningkatkan kelembapankulit secara menyeluruh..PM Luce-+60145298204

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Bookmark |