Tuesday, 6 March 2012

SENARAI PRODUK KECANTIKAN YANG MERBAHAYA!! BERHENTI MENGGUNAKANNYA DENGAN SEGERA!!N


Nak cantik tapi dah tersilap langkah?? hentikan segera atau anda mungkin sengsara!!
Adakah anda pengguna salah satu produk-produk berikut:-
1. OLAY Total White
Olay Total White, Produk Bermerkuri, skin care bahaya, Produk bahaya, mempunyai hydrokuinon
Olay Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Ponds White Beauty
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)
11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skinlight
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Nouvelle Visage
21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
Obagi Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Obagi Produk
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream
31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)
Sendayu Tinggi, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Sendayu Tinggi
39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic  Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih
De'putih Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
De'putih Produk



D'qistee Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
D'qistee Produk



















Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.
Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.
Pemakaian kosmetik yang mengandungi Merkuri dapat mengakibatkan:-
1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.
apa itu merkuri??
apa itu hydrokuinon??
as i know.. TIA AMELIA pun produk yang penuh bahan kimia didalam nye termasuklah hydrokuinon..

106 comments:

wARa aINAa said...

abis tu ape je produk yg bagus tok difunakan,kalau sumenya ade bende2 ni sume??

✿ CIK N ✿ said...

@wARa aINAabanyak sangat dear.. :)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

banyak produk yg kita tak boleh pakai rupanya..btw..tia amelia memang tak boleh pakai..kandungan kimia tinggi sangat..reena pun ada dengar cerita yg kilang dia kena serbu..terus semua barang dia tak boleh pakai..thnx untuk informasi ini kak ni..=)

ACTHEPUBLICROCK said...

aslmkm,btl jgk 2,jgn slh pkai produk.xpkai pn xpa bh,cuma kita ne merawat,p pndai2la..jgn duit hbs,hasilny xda.masyallah..

Anonymous said...

Bkn ke dqistee 2 dpt kelulusan kkm ke??bhye jgk ekk...

Anonymous said...

Biasa kosmetik yg cepat mberi kesan,kosmetik bhya.

Anonymous said...

Nak kongsi...umur sy 30-an....muka ada jeragat cikit.jerawat xde langsung sblm ni.lau pnh ada..sbb period.naik 2,3 biji.pnh pkai lbh 10 jnis kosmetik..konon nk hlangkn jeragat...
2 thun lalu,,cuba Alazo..masyaAllah,pakai je,terus kecut jerawat.jeragat x hilng...tp muka licin,berseri,cerah..ramai puji (ikhlas ckp)
Tp Jun lpas..stop..(rasa da ctik kot..huhu)..sabun je on..
But tiba2 kuar jerawat nasi (mcm ruam peluh)....ya Allah..lpas tu kuar jerawat bpuluh2 biji...nak nangis..huhu lani da parut hitam....
Spai org tanya naik cacar ke..huhu..
BTW..produk yg cpat bkesan.bhy jk stop...hati2 la...

produk kecantikan said...

BEnar, sis. banyak sekali produk kecantikan yang beredar di pasaran, padhal membahayakan tubuh kita. so, bijak dan berhati-hati dalam memilih produk kecantikan

Anonymous said...

haah...bkn ke d'qistee tu ade klulusan KKM? lgpon yg list tu xde tulis d'qistee pon...gmbar je ade tu... terus knfius.. =.=

Cahaya Tailoring said...

Yanko ok ke??? Srkarang saya guna yanko..tapi, saya agak pelik lah yanko ni ada yg murah, ada yg mahal, yg mana satu nye original

Anonymous said...

Saya penah pkai produk natasya ..muka memg elok..lpas dh benti tukar pakai nuriz.. bla dh benti pkai nuriz muka jd teruk..jerawat nek pya banyak.. skrang ni dah x berani nk pkai kosmetik dh...dlm usaha nk merawat muka ni..any suggest...

Julia said...

i suggest pkai bedak sejuk flower.rm 2.40.kt mydin rm1.50 je.takde kimia.pastu makan vitamin C lah...

Hetty Novita said...

thanks infonya. sangat bermamfaat sekali. lebih baik mencegah dari pada mengobati

Anonymous said...

Hey very nice blog!

Also visit my site; linked webpage

Anonymous said...

btol ke ni???
dpt info dri mne??
juz nk pastikn..
sbb kompius ade list d'qistee

Anonymous said...

http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm

-Portal biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan

Anonymous said...

I suggest uolls try mekar semilu product 100% natural,..nk lagi comel mkn suplment cth shakless..juz an opinion...:-)

IzzQist said...

Salam ladies,
saya sedang mencari peserta yang berminat untuk join skincare class secara PERCUMA! makeup pun skali ada.. dan tentulah produknya bukan menggunakan bahan terlarang. jika berminat bolehlah hantarkan email kepada saya di izzqist@gmail.com.

TQ

Anonymous said...

I am truly grateful to the holder of this site
who has shared this great article at here.

Also visit my site Rvtl Eye creams

Anonymous said...

Salam, produk AS beauty tu selamat tak? Apa ingredient utama dlm product tu ya? Kalau tengok testimoni, macam best je. Saya pengguna clarins, muka biasa2 jelah. pigment ni yg susah nk hilang..

NorYuziana Sohaimi said...

Salam...sy pengguna produk mekar semilu...dulu sy hnya sekadar pmakai sahaja tp kini salah seorg dealer ms.... produk kami mngandungi mutiara & susu yg mnjaga kulit agar nmpk lbih muda, cantik & sgt brkesan...ini bukan ayat promote tp its reality. Produk Ms halal & klulusan Kkm.. pnjualan produk kami dr mulut ke mulut.. means dr sorg pengguna sehingaa berpuluh2 pengguna.. mungkin jarang dgr atau xpernah dgr.. tp iya kini makin mnjadi permintaan ramai.. jika berminat boleh pm sy di fb produk kecantikkan terkini-ms atau direct to my no 013-2625076. Kami juga ada promosi sempena bulan ramadhan ini..

Anonymous said...

Salam..sy pn pernah pakai produk tempatan ni..Masa mula2 pakai cantik jer kulit bla kiter berhenti muka jd lebih teruk..mmg derita sgt..mungkin bahan kimia yg digunakan dlm produk tersebut tinggi..Sy suggest sesaper yg mengalami mslh mcm sy stop shj pakai produk tu.Sy jumpa doktor pakar kulit sy makan vitamin C & memakai sabun Acne Aid(boleh beli d guardian)..Alhamdullilah muka yg teruk tu akhirnya beransur pulih..Pengajaran di sini beli le produk di farmasi yg disugest oleh doktor..

Anonymous said...

Salam. Saya suggest kan prduk sebamed clear face utk sesiapa yg mempunyai kulit muka berjerawat dan berminyak. Produk ni clinically tested dan banyak direcommendkan oleh pakar kulit. Effect nya mungkin mngambil masa yg lama sedikit antara 2-3 bulan. Harganya tidak terlalu mahal dan boleh bertahan sehingga 3 bulan jika pandai jimat.Produk ni boleh beli dekat watsons, guardian dan farmasi.Kalau rajin, boleh google ttg product ni. Selamat mencuba :)

Anonymous said...

Sy gna aiken.cleanser,toner n moisturzer smuanya aiken..so far ok.nk try yanko tpi tkut klu tbeli yg x ori.

eriqa roro said...

krim ibu puith betul ke mengandungi bahan mercury dan berbahaya!?...

hidazarraz said...

Salam sume, mmg sgt takut dan merbahaya kan guna produk yg ada bhn kimia merkuri n sbginya.bile sekali kena mmg fobia nk gna apa pun produk.sy prnh kna kulit mngelupas n kering smpi merekah bdarah.pegi klinik okr kulit doc just bg ubt mkn antibiotik n suggest gunakn daun lidah buaya.Alhamdulillah kulit sy sembuh.lpas tu xbrani nk gna apa produk sampailah sy jumpa produk khas utk rawatan kulit ZARRAZ PARAMEDICAL.ia produk khas utk rawatan semua mslh kulit dan sembuhkn sel kulit.100% bhn semulajadi.knp sy pilih zarraz? Sbb adik sy alami eczema yg sgt teruk di sume bhgian pelipat bdn terutama skali leher dan plg teruk muka sperti melepuh.luka jgn ckp mmg byk.ia jd teruk slpas sy bwa die pergi klinik pakar kulit.duit dh mmg habis beribu ringgit.cra kmpung n tabib cina pn dh cuba.air penawar juga dh cuba.Alhamdulillah Allah Maha Penyembuh, sorg hamba Allah perkenalkn dgn Zarraz dan kulit adik sy kembali sembuh.rsa xpcya dan menitis air mata sy sbb kulit yg sblum ni sgt truk bdarah dh sembuh dan cantik.Alhamdulillah.hnya gunakan zarraz paramedical utk rawatan.dijamin halal.ini bukn produk pengelupasan atau merbhya.ni juga ambil msa utk sembuh.bgntung pd hormon dan mslh kulit.ramai yg dh bjaya sembuh.pesakit kanser kulit tahap 5 jg sembuh.asalkn bsabar dan trus trima bantuan kesihatan dan kecantikn.boleh hubungi saya utk lebih info ttg zarraz 0134509118 (whatsapp/sms). FB Page : Pakar Menyelesaikan Masalah Kulit. Tq. Sharing is caring. Salam

Kosmetik said...

This is one of the best blogs I've ever read. You've got some mad skill here, man. I just hope that you don't lose your style because you're definitely one of the coolest.

Anonymous said...

Gambar olay tu, OLAY TOTAL EFFECT la..BUKAN olay total white..kalau OLAY TOTAL WHITE tu yg packing dia kaler kuning2 gitu, dah dihentikan pengeluaran pun..jangan lah buat org lain keliru..hmmm :/

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

salam..sy nk tnye product ape yg sesuai ngn kulit sy ye..muke cpt berminyak n berpeluh..g 1 kulit sy ni cpt kering..mohon lebih penerangan..tq

Aida said...

boleh kasi link x dari mana dpt fakta ni?? ade bukti dr mana jabatan kesihatan x??sy cuma nk pastikan kesahihan

bunny oppa said...

amyera beauty oke tak ?

Senarai Produk Kecantikan said...

Terima kasih cik kerana berkongsi senarai ini.

✿ CIK N SYUHADA ✿ said...

Alhamdulillah, sama2 kasih, senarai ni ada di website kkm, boleh semak disana untuk kepastian. ;)

aswani saidi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sape2 yang pakai acne aid tolong BERHENTI SEGERA ,,,, ADA LEMAK BABI !! HARAM,,,SERTU MUKA ANDA !

Azliza An-nur said...

"Magic cream"~ set Royal expert white cream

- Menyembuhkan jangkitan kulat, jerawat, jeragat,parut serta kedutan-kedutan halus di wajah.
- Bintik-bintik hitam di wajah juga dapat dihilangkan walaupun jauh di dalam kulit
- Berkesan untuk mengembalikan keserian dan keanjalan wajah seumpama kulit sewaktu remaja dengan kesan ’glowing’ yang semulajadi.
- Anda tidak perlu lagi bersolek tebal untuk menutupcela di wajah apabila mengunakn REWC
- Bahan pencerahan aktif yang diekstrak daripada herba, Magnolol, tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan terhadap wajah anda.
Berminat boleh terus what'sApp (0132113091)~ pengedar sah original Royal expert white products

Roslia Rosli Abadi said...

Saya pernah pakai as beauty sthn lbih, x de la kulit nmpk cntik sgt pon, tp bila skip pakai cream muka, naik ruam...bile kne panas, kulit muka jadi merah gatal, cuaca sejuk pon jdi ruam. Dh dkt 2 thn brhenti....kesan ruam tu x baik2 jgak. Leher muka gatal2. Pelik, sbb produk ni ade KKM tp buktinya, saya pkai jdi mcm tu....atau mgkin x serasi dgn saya. Azab nk pulihkn smpai skrg x jumpa produk yg serasi, bile perubahan cuaca tu, muka jdi gatal. Ssh nk pcaya produk kluaran tmpatan, kbyk ada kndungan bahaya. Nk cari untung cara sng, mnipu pngguna je.

Riysha Bb said...

Cubalah produk organik natur'z treatz.

Diperbuat daripada kacang badam organik+ kunyit hidup + sandalwood dan herba yg terpilih

100% free from chemical!
100% NATURAL!
100% ORGANIK!

Bole digunakan untk bayi juga

fb name =rahsia kulit lebih cantik dan sihat @ whatsapp 0102061085

Say no to chemical!

Anonymous said...

lebih baik jgn pakai produk tempatan.. sbb kalo berhenti skjap pon muka jadi terok.. lebih baik gunakan produk yg natural dan organik dan sesuai untuk kulit orang asia .. mcm hada labo , bio-essence, eversoft or else its better :D

Anonymous said...

Hai.. sy pengguna sabun alpha arbuntin yg trlaris di thailand..mmg femes sgt produk tu. bnyak testimoni brjaya. smpai sy pn nk cuba. Lps 3hari pkai muka pedih2 sgt nk pgg pn sakit smpai mengelupas. msok hri ke5 ingtkan putih tpi merah mcm kna guris ngn pisau ade darah yg kuar mcm dia hakis kulit takot jugak aq..msok hri ke7 kulit semakin gelap dan berkilat. sy tnya pda agen produk tu, dia kta "biasa ja tu. teruskan pkai ye sis" hmm..aku still pkai msok hari ke12 kulit mkin gelap. sy tnya lagi kt agen tu, dia kta biasa ja. dan sy pkai lgi. msok hari ke17.. GILAA !!! kulit aq hitam terusss. dri muka aq x hitam teruss hitam gila2..so testimoni skrang ni jgn prcaya sgt la. sy mnyesal sgt. skrang pkai D'HERB muka aq okey dh..lembab ja kulit, kesan hitam2 tu pudar skit. putih ja :) . GUNALAH D'HERB PASTI BERKESAN. tak rugi beli d'herbs. murah pn murah :)

bibie ann said...

Produk Dnars selamat tak??
Ada sesiapa yg guna?
😊😊😊

Anonymous said...

assalamualaikum ...sis produk lyanaz babies blink blh d gunakan tak ?...jd pening byk sgt produk yg bhye ..mohon pncerahan ..

•sнזнα• Ikhram said...

Memang ada lah , saya pakai produk dnars skin care dan ianya selamat .. kalau nak beli produk apa apa lah tanya si penjual adakah produk yang anda nak beli tu sama ada active atau tidak active maksudnya jika produk itu active anda kena amalkanya dan kalau produk itu tak active bila bila masa sahaja ada boleh hentikan tanpa kesan sampingan yang anda hadapi :) jadilah pembeli yg bijak

•sнזнα• Ikhram said...

Jangn terlawpau percaya dengan kat kata agent dropship tau testimoni ia hanyalah palsu , kalau nak kan produk tu siasat dulu apa jenis kandungan yg mengandungi produk itu :)

Anonymous said...

Bg i utk kulit terbaikk ,.pkai aloe vera gel. 92% bgusss sssbgt..i shorkan..ramai daa pkai puas ati..harga mampu milik pulakk e..i just beli ngn kwn abis je byr dye post la..klu korg nk what app je dye ni no nye 01152897268

Anonymous said...

Produk America pn bnyak jugak bahan kimia terlarang..tp bg saya dari segi pengalaman, produk korea & jepun paling selamat sebab diorg banyak guna bahan semulajadi..sy tak jugak cakap produk korea& jepun ni 100% tak ada bahan kimia terlarang.. korang kene rajin buat research sebelum guna produk yang jarang kita dengar..kebnyakan produk yang selalu di sita adalah dari indonesia,thailand,philipine,china, taiwan..

Anonymous said...

saya nak share satu produk yang bagus..5 orang kwn sy pkai produk himalaya semua cakap bagus dan terbukti berkesan..kalau untuk jerawat disarankan pkai Himalaya Mask Neem Tumaric..sapu pada jerawat seperti jerawat bernanah, jerawat batu, etc setiap kali sebelum tidur..sy dah pkai 3 botol dan alhamdullilah kulit say yg teruk tu dah licin..pencuci muka himalaya pun bagus..produk ni boleh dapat di watson atau di guardian..sy sekadar share utk wanita yang ada masalah jerawat..

Anonymous said...

Babies blink..krim malam ada merkuri.

Anonymous said...

nak Tanya az cosmetic apa bahan dia?

Anonymous said...

Sebelum ni saya guna babies blink selama sebulan, kulit muka saya teruk mengelupas pedih2, (sampai kawan sekerja tegur muka capuk2 dgn kulit mengelupas, malu giler time tu) sejak tu saya stop babies blink... dlm 4 hari selepas tu, saya nk rawat kulit saya yg KUSAM selepas guna babies blink, saya try Syma Beauty. Alhamdulillah saya dpt tgok perubahan dia baiki kulit kering mengelupas dan jeragat yg timbul di muka saya. Lepas ni x mau lagi try produk mcm BB tu, seram!

Afyza Ruslan said...

blh sy taw , kopi babies blink bhye x ?

Afyza Ruslan said...

sape yg baek hti nk gtaw sy , tlg whatsapp sy ok sbb sy prlukn jwpn anda .. sy ni student .. so , sy kne pndai jge muke .. sy cume nk taw kopi babies blink bhye x ? klau kita guna belleza , k colly atau secret skin white kawaii collegen ok x ? tlg sgt2 whatsapp sy ok +60146068736.. i need your help .. tq

Anonymous said...

product royak expert white dr pakistan tu depend pada orang juga.. masa sy dan sepupu pakai... sepupu sy kulit jadi cerah...tp bila saya,beli dr tuan yg sama, jerawat halus2 banyak naik...dan akan nmpk banyak lg bila dah stop..tp nak hilang semua jerawat 2 makan masa 2 minggu...

Anonymous said...

product royal expert white dr pakistan tu depend pada orang juga.. masa sy dan sepupu pakai... sepupu sy kulit jadi cerah...tp bila saya pakai,beli dr tuan yg sama, jerawat halus2 banyak naik...dan akan nmpk banyak lg bila dah stop..tp nak hilang semua jerawat 2 makan masa 2 minggu...

Anonymous said...

Salam..produk skincare luffiya ok x..muka sy penuh dgn jerawat slps pki sndayu tinggi n dnars skincare..br jumpe pkr kulit..ade ok cket..sdg mncari produk yg ok..n bekenan tgk luffiya skincate..ade x yg tau ok ke x

Anonymous said...

sebelum ni sy pkai hauraskincare, keluar jerawat besar.. then stop dlm 3 hari, try luffiya skincare,, alhamdulillah jerawat cepat kecut, parut makin berkurang, merah2 di pipi makin kurg.. husband dh tegur muka nampak beza sgat dgn sebelum ni.. alhamdulillah.. skrg tgu nak hilangkan sepenuhya.. sy suggestkan sesapa nk cuba luffiya boleh cuba.. 0134061675 :)

Anonymous said...

Hai..Luffiya Skin care ok sangat..yg penting x mengelupas...x rasa pedih..mmg ok sgt2...sgt berbaloi beli set lengkap besar..really friendly punya product...wink!!

Anonymous said...

Hi produk q'sarra OK ke tak?

Anonymous said...

hye.. nk ty produk wonder glow bahaya x?

Anonymous said...

Sy sangat berpuashati dgn produk luffiya..kerana ramai yg puji2 terutma cust2 sy n kwn2 tmpt keja..skrg dorg pon nk try produk nie.sy dh guna 2set iaitu 2bln

Grosir Produk Kecantikan said...

emhhhhhh semoga produk yang dijualnya asli deh.....salam sukses

Anonymous said...

Hai..sy juga pengguna luffiya skincare..hehehe..produk ni sangat elok tuk kulit kering,normal,jrwt n lain2..serius kena guna lama tuk kesan yg superb.spe nak try leh trus beli ngn sy.sy ejen luffiya di terengganu ��

Indra Nathan said...

Saya pernah guna royal expert cream.pd mulanya cerah dan bersih tetapi lama-kelamaan muka i semakin teruk.selepas tu i scan muka i dan didapati lapisan atas kulit teruk dan di dlm juga teruk.kwn i suggest i pakai artistry skin care.artistry ni top 5 in the world n i dah pakai setahun lebih.memang i berpuas hati.bahannya adalah organik dan telah diuji dan dikaji oleh saintis.kalau tak percaya google artistry.selagi i hidup selagi itulah i akan guna artistry.

Anonymous said...

Sebelum ni saya pakai q sarra skincare, tapi saya dengar sabun dia banyak bahan kimia, so saya pun pergi la cari pencuci muka organik kalau boleh nak betul-2 bebas bahan kimia .. kawan saya syorkan untuk pergi ke FACE SHOP .. skrg saya menggunakan pencuci muka dari FACE SHOP iaitu HERB DAY 365 CLEANSING FOAM. mmg terbaik laa .. segar dan tidak ada sebarang effect . Tapi krim malam dan siang q sarra skincare saya tetap pakai. Alhamdulillah keadaan muka baik selalu. Hehe .. korang try laa produk dari FACE SHOP .. jangan risau .. semuanya produk organic

Anonymous said...

Selain menggunakan q sarra skincare, saya juga mengamalkan supplement untuk kecantikan seluruh badan . Saya minum perla coffee dan saya consume perla potion. Ianya berkesan cuma seperti biasa kita mesti minum air masak yg banyak kalau nak berkesan kan . Hehe . Selamat mencuba kawan-2.

MissAliNoPeiji said...

Saya ni dulu kulit sensitive. Lepas matriks tetiba naik bintik-bintik kecik macam nasi tu and sebab saya gatal suka picit bagai terus tinggal scar itam2 tu. Memang sengsara la bertahun. Kalau keluar umah tu malu sgt n tpaksa mekap sbb malu ngan kulittu. Macam2 saya dah try skincare or supplement. Saya pernah try guna babies blink. Memula memang licin je kulit guna tapi lepas sebulan muka saya jadi sangat kering and menggelupas teruk.saya guna sabun susu beras kbrothers balik nak bagi ok sikit. Sabun tu ok gak. Alhamdulillah lepas tu saya guna syma skincare. Memula ragu2 nak guna. Pasty saya beranikan diri try gak. Yang tu memang best. Lembut je and betul2 berkesan. Pastu saya saje try luffiya skincare.sebab tengok testimoni diorang bagus2. Jerawat and jeragat semua hilang.Alhamdulillah lagi berkesan! So far syma skincare and luffiya skincare memang betul- betul bagus. Lagi satu saya pernah try macam2 supplement. Collagen la tu la ini la. Saya stop makan ollagen sebab makcik saya yang doctor tu bagitau collagen boleh buat kita gemuk so sebenarnye yang bagus untuk kulit is vitamin c. Last2 saya try vitamin c rosehip usa. Asalnyer owner vitamin c roseship usa tu add saya kat ig. Lepas saya tengok macam okk je produk ni okay saya pun try. memang bagus gegiler sebab malam tu saya makan 2 biji. macam susah ak percaye sebab esok pagi tu bintik2 kecik tu hilang! Effect dia sampai sekarang ni kulit saya jadi licin and susah nak naik jerawat. Makin cerah jugak.so, conclusion is sesape ade masalah kulit boleh try syma skincare, luffiya skincare and vitamin c rosehip. Vitamin c tu yv paling penting sebab dia merawat dalaman. Bila dalaman bersih baru kulit okk. Yang skincare kita guna luaran je. Untuk hilangkan scar2 lama gitu. Bila dalaman bersih inshaallah lagi cepat kulit kita baik pulih. Sorry panjang lebar. Saya just nak share pengalaman saya sebab saya tau masalah kulit ni boleh buat kita tension and hilang konfiden semua tu. Saya bertahun suffer so saya nak senangkan you all tak payah tercarik2 solution lama sangat macam saya. Hehe sekian sharing saya. Semoga membantu ye :)

Anonymous said...

assalam.. sape pernah cuba set dms 360 dgn set magic skincare? review dia sgt2 menarik..

siska said...

wadduh kalo udah terlanjur kepake gmna sis

Anonymous said...

sya pernh mkn supplement ... mse mkn ok tp ble je stop mula la jerawat naik... saya stop orang cakap kalau umur muda lagi tak berapa elok mkn supplement ni... sbb boleh menyebabkn effect jangka masa panjang... so skrg x brni nk mkn apa2 dh... sekarang tengah merwat muka yang x pernah alami... sedihhh.... cuba la pakai malaika oil... bhan smula jadi punya ... bau pun wangi je.. lemon kn... but take time la skit.. bhan smula jadi kan... muka pun rse pejal je... selamat mencuba .. blh nk stalk ig @malaikaoilofficial

Unknown said...

Nak tanye,,,,amyera beauty flawless tu ok ke x?ade testimoni yg hasilnye negatif atau terok x?

Unknown said...

Nak tanye,,,,amyera beauty flawless tu ok ke x?ade testimoni yg hasilnye negatif atau terok x?

Anonymous said...

Dulu muka sy pn truk sngt, tp skrg sy guna la'soul Diamond Hydration Sleeping Mask.. 100% import dr korea..mmg 100% selamat..sekarang kulit pn cantik sdh, mcm korea2 sdh licin. kesan dia lmbt skit tp slamat. boleh pkai smpai 2-3 bln lg mask tu..boleh hbungi sy utk mklumat lanjut 016-5844514 ..

Anonymous said...

Diamond Hydration Sleeping Mask mmg best, x kn pgelupas or pedih pn...mmg terbaik pkai..

Anonymous said...

hi nak tanya colagen belleza ok tak? glow gowing skincare bahaya ke?

Anonymous said...

I have only one question. I baca kat laman web kkm yang one of the many products yang dah diharamkan ialah tia amelia krim jeragat. But in your blog you only mentioned TIA AMELIA. So, memang semua produk tia amelia itu bahaya atau hanya tia amelia krim jeragat?

Anonymous said...

Hi glow glowing skincare OK ke.. I pakai mengelupas.. Selamat ke

Anonymous said...

Hmm sebenarnya produk yg even ada kkm ni boleh percaya ke 100% bebas bahan merbahaya? Tersangat2lah konfius ):

Anonymous said...

Hi ada sesiapa pernah try Belleza tk ..OK me...???

Anonymous said...

ADE SESAPE PERNAH CUBA SUPEMENT SECRET PLUS? BOLEH BG FEEDBACK

Meja Solek said...

Saya Jannah Ali, Mary Kay brauty consultant. Kalau berminat nak cuba produk Mary Kay bole whatsapp sy di 0137964559. Boleh search pasal Mary Kay product kalau ragu2 dgn produk Mary Kay. Ada skincare dan kosmetik jgk :)

nunajia othman said...

Sy dulu penah guna bbies blink 2 set bila stop jerawat makin naik sampai ke leher..sekarang sy pakai nurraysa beauty..alhamdulilah rawat dgn sabun je kulit dah sihat..sy syorkan y ade malsah kulit try guna nurraysa beauty.,sabun die organik baby pun boleh guna..bahan2 pn best2 myk zaitun,herba,susu kambing,collagen..whatsap nk details lagi 0145291407

Anonymous said...

Tq info bout diz sis...magic skincare dr mm.. bagus..putih flwless ble aply..no Chemical tau..halal..n slamt..gunakan tanpa was2..bole ws 0167088702 utk dptkn produk..

Anonymous said...

info menarik ... jom try Eliss Skincare.. produk very natural no chemical..
lawat page eliss beauty care - natural product . produk berasaskan timun laut dan timun.

intan sarah said...

saya pon muke truk sebb natasya..lepastu smpi umur 20 lbih derita jrawat bnyk..smpi bwah pipi,sy p guardian org tu ckp kna bg stabil gormon..mkn evening primerose oil..bukn kesan dia onthespot..lpas tu sy mkn innershine.n pki sbun susu kmbing saanen je..baikkk jerawat.dah x naik dah..tpi ade prut lubg kt pipi skrg..xde la parah sgt..moral nye jgn pki produk ade bnda bahay.n klu da naik jrwat tu.stop pki ape2 pon bg kulit brehat..jgn pki makeup..mkn innershine sbb dia vit c

Nutrisi Alamiah Tulen said...

Assalam. Maklumat terbaik. Membantu ramai wanita tentang kesihatan kulit.

Anonymous said...

Sy pon pernh cuba bnyk produk jugk.Try n error. Pastu berthun baru lah dpt jumpa produk yg betul-betul sesuai ngn kulit sendri. Tpi kne ingt bukn stiap produk yg org lain pkai akan dpt hasil yg sama pd kita. Ni berdsrkn penglmn lepas sebb kulit kita ni penerimaan dia berbeza-beza. Masa pkai produk skincare ada sesetengh produk tu yg memerlukn kita ni kena banyak sabr.Lepas tu baru dpt hasil. Ada org seminggu pakai dah nmpk hasilnya.Macam sy 5 buln baru nmpk perubahn. 9 bulan konsisten bru mujarab ->> ada hasil, Alhamdulillah...^_^... Yg pasti buat apa pon kene ada usaha n rajin. Jangn malas2 nak jaga penampilan diri. Lagi satu kene berani mencuba. Berani cuba ni bukn maksudnya main bedal aje. Tapi buat research dulu mana2 produk skincare yg kita nk guna. Bhn-bhnnya apa? ada bhn kimia ke x? Hrga?. Lepas tu check testimoni. Bgi sy testimoni tu pon penting jugk. Leps tu klu rajin lagik pergi jer usha pengguna produk tu sendiri. Berbnding tnya ejen baik terus dptkn feedback dri customer. Tapi mcm sy ckp tdi lah, lain org lain hasilnya. Tempoh masa pon tak sama. Kalau nak lagi selamat amalkan mkn mknn sunnah mcm habbatus sauda,pati delima, madu, minyk zaitun, pati kurma. Ni je yg selalu sy amalkn untk kecntikn dalamn. Jngn lupa jugk kesembuhn dn kecntikn tak dtg dripd ubat-ubat yg kita mkn, tu semua ikhtiar je ,semuanya dri Allah ^_^

Anonymous said...

Royal expert white mcm mana pulak..sekarang mereka claim no harsh chemicals...tak tau pulak boleh percale ke tidak?

KAK ZA said...

Tq dear.. info yg amat berguna..

Zawil Fathiha said...

gne nuraisya..halal n buatan org islam.
berminat leh wasapp 0122105246

Manisahomar said...

Salam..saya bru je try guna luffiya skincare..hasilnye abis muka saya naik jerawat sampai ke leher..so skrang da stop semua..n gune sabun ephyra je..ngn bedak rawatan reenas cosmetic ..abis muke itam2 n mmg kusam gler..sedih sangat..macam kne tipu jer..huhu..so sape nk try tu..sila pkir dlu..saye nk tanye sape yg da pnah try dms 360 kat sini?sbb macam nk try jugak..

Hana said...

As salam... Saya baru try pakai luffiya skincare... Alhamdulillah... Serasi sangat... Saya start pakai bulan 1, 4/1/2016.. Still new kan... Hari ni da 29 feb 2016... Da dua bulan lebih pakai LS.. Hasilnya kulit saya dah kurang parut jerawat, parut berlubang dah makin kurang, jeragat dah makin pudar, kulit glowing... Yang penting sabar, banyakkan air masak, scrub dan masker muka secara rutin, amalkan pemakanan yang sihat, makan vitamin utk penjagaan dalaman... Sebab kadang2 orang kata tak sesuai, naik jerawat sebab banyak sangat faktor... Setiap produk amik masa juga utk serasi dengan kulit kite... Apapun jangan mengalah dan yakin serta tawakkal.. In sha allah semuanya ok!!!! I really falling in love with Luffiya skincare

lucifer one said...

Nak tanya royale expert elok tak?ada apa apa side effect ke lepas pakai.dia kluar biji biji jrrawat x kat muka lepas stop pakai?HELP ME!

missa carisa said...
This comment has been removed by the author.
missa carisa said...

Sy pakai babies blink...rasenye mcm xde masalah...naik jerewat pun x..mgkin.penerimaan kulit masing2...

Sharifah Norhafizah Syed Mohd Rafeii said...

Salam sahabat,

Saya syorkan produk Furaiha Skincare. Produk ni adalah organic skincare yg dirumuskan dari bahan makanan sunnah dan memang tak ada bahan kimia berbahaya spr paraben, hidroquinon dan merkuri. Satu set dia ada :
1. Sabun Aqua Habbatussauda
2 Luminous DD cream(day cream)
3. Glow booster cream (night cream)

Kalau berminat nk cuba WhatsApp saya 017-7213627. Saya share tips kaedah yg betul jika nk tukar produk

Anonymous said...

Sya suggest pakai hampas tea yg suam setiap malam sebagai mask....alhamdulillah tu dh mencukupi dn sentiasa cuci muka dgn air suam..��

Anonymous said...

produk yanko tu ada merkuri ke? ada ke sesiapa yang lepas berhenti pakai produk yanko tu muka dia jadi merah2 ke?

Anonymous said...

Saya dulu ada terjebak pakai produk yg ada merkuri. Waktu tu tak de ilmu Sgt pasal bahaya produk ni. Dapat kesan memang superb la..lepas 3 bulan,baru dpat kesan sampingan. Saya try Nurraysa Beauty. Alhamdulillah walaupun lambat nampak kesan tapi kulit sy dh OK...Nurraysa organic product sebab tu lambat sikit nk nmpak kesan..sesiapa berminat nak try boleh whatsapp 0142162908

Anonymous said...

Assalamualaikum? Nak Tanya if anyone tahu pasal produk GLOW GLOWING BEAUTY SKIN? Actually I just baru beli product tu. Terasa mcm ragu2 sbb bila I baca kat blog2 dorang kata kulit menggelupas? Why that product tak tunjuk bahan kat product tu? Customer deserve to know right?�� should I Pakai atau tidak? anyone got any info bout that product?

Eriqa said...

Sya pengguna dnars dah 3tahun.. nanti smpai mase muke akn keluar biji2 merah n gatal2,lpstu merebak 1muke..dri muke flawless trus hodoh xkeluar umah sebulan.. lpstu bile stop paki dnars muke hitam trbakar, Allah aii buruknye muke aku.. skg ni xpkai ape2 pn..cume pkai serum DMS360 je,bagusss.. tp produk muke ingt nk pkai Luffiya Skincare..bgs x Luffiya Skincare ni.? Klu pkai lme2 ade kesan yg teruk x?

Noor Asyikin said...

Nak tanyr bagaimana pulak dgn kosmetik de wajah?ada sesiapa boleh beri info atau feedback?

Anonymous said...

Salam . Saya ada barang nak di let go . Saya beli dari korea . Belum guna , still dalam plastik. Details barang :

Jenama : face shop
2 barang : acne solution foam cleansing
Dan mild toner

# ni hanya post KHAS untuk kulit y jenis mcm sye ada jerawat # kalau tengah cari products ape yang sesuai untuk skin care boleh try product ni . Made from natural products .

* feedback : jenis kulit saya sensitif . Tapi elok je gune produk ni . saya da guna acne solution foam cleansing selama 4 months . Dalam 2 to 3 weeks mcm tu mmg da kurang jerawat . Then jerawat pastu dah kurang berbanding sebelum ni terutama jerawat kecil2 tu .. rimas kan .. effect dia xcepat sebab ni natural products .

Dia kene pakai 1 set sebenarnya . Sepatutnye ada mosturizer 1 lagi. Tapi limited edition , yang saya tahu dekat KL je jual mosturizer tu. Dekat korea dah habis .

Sapa berminat blh msg sye melalui instagram : AIMUNIIAZMAN / facebook : Aimuni Azman

HARGA PRODUK ni saya kurangkan dari yang dijual di Malaysia ye . Tq :)

Siti hajar said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera teman2.. Disini saya nak kongsikan sejenis produk kecantikan yang mana bahan2 yg digunakan adalah dari sumber bahan semulajadi (tumbuh-tumbuhan).. Tanpa bahan kimia. Ia dapat membantu merawat masalah kulit berjerawat,berjeragat dll. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan ianya diuji secara klinikal.
Penggunaan yg consisten dan perlukan kesabaran kerana proses membaik pulih kulit wajah mengambil masa yg agak lama. Perubahan blh dilihat dlm tempoh 3-4bulan ke atas.. Alhamdulillah,ramai yg berpuas hati dengan produk ini.. Made in US.
Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut,boleh whatsapp sy 01126082661.. InsyaAllah sy sedia menolong..

Ady said...


Beberapa kelebihan furaiha
I agree with you, but some cases still need improvement for knowing better result. Anyway, keep your good work and two thumbs up for you. I talk honestly, for anyone who wants to keep your faceskill flawless, clean, n white may be FURAIHA SKINCARE could help you to solve it here we go. Best Product of Furaiha Skincare Organic 2016 of Social Media

Thanks for your nice article, ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Bookmark |