Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI PRODUK KECANTIKAN YANG MERBAHAYA!! BERHENTI MENGGUNAKANNYA DENGAN SEGERA!!N


Nak cantik tapi dah tersilap langkah?? hentikan segera atau anda mungkin sengsara!!
Adakah anda pengguna salah satu produk-produk berikut:-
1. OLAY Total White
Olay Total White, Produk Bermerkuri, skin care bahaya, Produk bahaya, mempunyai hydrokuinon
Olay Total White
2. OLAY Total White Krim Pemutih
3. POND’S AGE Miracle Day and Night Cream
4. Qianyan
5. QUINT’S YEN
6. Skin Enhancer
7. TEMULAWAK Extra Nutrition Cream
8. JINZU Strawberry White n Beauty Soap
9. CARONNE Beauty Day Cream & Beauty Night (Cream)
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Ponds White Beauty
10.CARONNE Beauty Whitening Cream (Night Cream)
11. CARONNE Beauty Whitening Cream (Day Cream)
12. CR Lien Hua Bunga Teratai (Day Cream)
13. CR Lien Hua Bunga Teratai (Night Cream)
14. CR Racikan LING ZHI Day Cream with Vit. E
15. CR Racikan LING ZHI Night Cream with Vit.
16. CR Day Cream with Vit E
17. CR UV Whitening Night Cream with Vit E
18. CR UV Whitening Day Cream with Vit E
19. DR’s SECRET 3 Skinlight
20. DR’s SECRET 4 Skinrecon
Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Nouvelle Visage
21. DR. FREDI SETYAWAN Extra Whitening Cream
22. DR. FREDY SETYAWAN Whitening Cream II
23. FRUITY Vitamin C Whitening Cream (B
24. PLENTIFUL Whitening Night Cream
25. QL Papaya Whitening Peeling Gel
26. QL Day Cream (A)
27. QM Natural Vitamin C & E (Day Cream)
28. SCHOLAR Whitening Cream Night Cream
29. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream Plus Complex Vit. C & E (1208)
Obagi Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Obagi Produk
30. TOP-GEL MCA Extra Pearl Cream
31. TOP-GEL TG-3 Extra Pearl Cream
32. TOPSYNE Aloe Beauty Cream (TS-858)
33. TOPSYNE Beauty Cream (TS-3)
34. TOPSYNE Beauty Cream (TS-802)
35. TOPSYNE Beneficial Skin Cream (TS-868)
36. TOPSYNE Extra Whitening Cream Vitamin C & Placenta
37. TOPSYNE Whitening Day Cream & Whitening Night Cream
38. TOPSYNE Whitening Cream Vitamin E & C (TS-819)
Sendayu Tinggi, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
Sendayu Tinggi
39. TOPSYNE Extra Beauty Cream (TS-821)
40. ELASTIDERM Decolletage Chest And Neck
41. OBAGI NU-DERM Blender Skin Lightener & Blending Cream PM 5
42. OBAGI NU-DERM Sunfader Skin Lightener With Sunscreen (SPF 15) AM 6
43. OBAGI NU-DERM Tolereen Anti-Pruritic  Lotion
44.OBAGI-C RX System CClarifying Serum AM
45. OBAGI-C RX System CTherapy Night Cream PM
46. NOUVELLE Visage
47. Sendayu Tinggi Night Cream
48. De’putih
De'putih Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
De'putih Produk



D'qistee Produk, Produk bahaya, merkuri dan hydrokuinon, memudaratkan kesihatan, menyebabkan kanser
D'qistee Produk



















Untuk pengetahuan anda semua, ini adalah produk bahaya yang orang luar tidak tahu. Kerana produk-produk ini mempunyai merkuri dan hydrokuinon dalam bahan produk mereka.
Jika anda adalah pengguna-pengguna salah satu produk tersebut maka tanpa anda sedari anda mendekatkan diri kepada bahaya.
Pemakaian kosmetik yang mengandungi Merkuri dapat mengakibatkan:-
1. Melambatkan pertumbuhan janin
2. Mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul)
3. Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).
4. Kesan REBOUND iaitu memberikan respon berlawanan (KULIT AKAN MENJADI GELAP/KUSAM SAAT PEMAKAIAN KOSMETIK DIHENTIKAN).
5. Bagi Wajah yang tadinya bersih lambat laun akan timbul flek yang sangat parah (lebar).
6. Dapat mengakibatkan kanser kulit.
apa itu merkuri??
apa itu hydrokuinon??
as i know.. TIA AMELIA pun produk yang penuh bahan kimia didalam nye termasuklah hydrokuinon..

40 comments:

wARa aINAa said...

abis tu ape je produk yg bagus tok difunakan,kalau sumenya ade bende2 ni sume??

✿ CIK N ✿ said...

@wARa aINAabanyak sangat dear.. :)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

banyak produk yg kita tak boleh pakai rupanya..btw..tia amelia memang tak boleh pakai..kandungan kimia tinggi sangat..reena pun ada dengar cerita yg kilang dia kena serbu..terus semua barang dia tak boleh pakai..thnx untuk informasi ini kak ni..=)

ACTHEPUBLICROCK said...

aslmkm,btl jgk 2,jgn slh pkai produk.xpkai pn xpa bh,cuma kita ne merawat,p pndai2la..jgn duit hbs,hasilny xda.masyallah..

Anonymous said...

Bkn ke dqistee 2 dpt kelulusan kkm ke??bhye jgk ekk...

Anonymous said...

Biasa kosmetik yg cepat mberi kesan,kosmetik bhya.

Anonymous said...

Nak kongsi...umur sy 30-an....muka ada jeragat cikit.jerawat xde langsung sblm ni.lau pnh ada..sbb period.naik 2,3 biji.pnh pkai lbh 10 jnis kosmetik..konon nk hlangkn jeragat...
2 thun lalu,,cuba Alazo..masyaAllah,pakai je,terus kecut jerawat.jeragat x hilng...tp muka licin,berseri,cerah..ramai puji (ikhlas ckp)
Tp Jun lpas..stop..(rasa da ctik kot..huhu)..sabun je on..
But tiba2 kuar jerawat nasi (mcm ruam peluh)....ya Allah..lpas tu kuar jerawat bpuluh2 biji...nak nangis..huhu lani da parut hitam....
Spai org tanya naik cacar ke..huhu..
BTW..produk yg cpat bkesan.bhy jk stop...hati2 la...

produk kecantikan said...

BEnar, sis. banyak sekali produk kecantikan yang beredar di pasaran, padhal membahayakan tubuh kita. so, bijak dan berhati-hati dalam memilih produk kecantikan

Anonymous said...

haah...bkn ke d'qistee tu ade klulusan KKM? lgpon yg list tu xde tulis d'qistee pon...gmbar je ade tu... terus knfius.. =.=

Cahaya Tailoring said...

Yanko ok ke??? Srkarang saya guna yanko..tapi, saya agak pelik lah yanko ni ada yg murah, ada yg mahal, yg mana satu nye original

Anonymous said...

Saya penah pkai produk natasya ..muka memg elok..lpas dh benti tukar pakai nuriz.. bla dh benti pkai nuriz muka jd teruk..jerawat nek pya banyak.. skrang ni dah x berani nk pkai kosmetik dh...dlm usaha nk merawat muka ni..any suggest...

Julia said...

i suggest pkai bedak sejuk flower.rm 2.40.kt mydin rm1.50 je.takde kimia.pastu makan vitamin C lah...

Hetty Novita said...

thanks infonya. sangat bermamfaat sekali. lebih baik mencegah dari pada mengobati

Anonymous said...

Hey very nice blog!

Also visit my site; linked webpage

Anonymous said...

btol ke ni???
dpt info dri mne??
juz nk pastikn..
sbb kompius ade list d'qistee

Anonymous said...

http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm

-Portal biro pengawalan farmaseutikal kebangsaan

Anonymous said...

I suggest uolls try mekar semilu product 100% natural,..nk lagi comel mkn suplment cth shakless..juz an opinion...:-)

IzzQist said...

Salam ladies,
saya sedang mencari peserta yang berminat untuk join skincare class secara PERCUMA! makeup pun skali ada.. dan tentulah produknya bukan menggunakan bahan terlarang. jika berminat bolehlah hantarkan email kepada saya di izzqist@gmail.com.

TQ

Anonymous said...

I am truly grateful to the holder of this site
who has shared this great article at here.

Also visit my site Rvtl Eye creams

Anonymous said...

Salam, produk AS beauty tu selamat tak? Apa ingredient utama dlm product tu ya? Kalau tengok testimoni, macam best je. Saya pengguna clarins, muka biasa2 jelah. pigment ni yg susah nk hilang..

NorYuziana Sohaimi said...

Salam...sy pengguna produk mekar semilu...dulu sy hnya sekadar pmakai sahaja tp kini salah seorg dealer ms.... produk kami mngandungi mutiara & susu yg mnjaga kulit agar nmpk lbih muda, cantik & sgt brkesan...ini bukan ayat promote tp its reality. Produk Ms halal & klulusan Kkm.. pnjualan produk kami dr mulut ke mulut.. means dr sorg pengguna sehingaa berpuluh2 pengguna.. mungkin jarang dgr atau xpernah dgr.. tp iya kini makin mnjadi permintaan ramai.. jika berminat boleh pm sy di fb produk kecantikkan terkini-ms atau direct to my no 013-2625076. Kami juga ada promosi sempena bulan ramadhan ini..

Anonymous said...

Salam..sy pn pernah pakai produk tempatan ni..Masa mula2 pakai cantik jer kulit bla kiter berhenti muka jd lebih teruk..mmg derita sgt..mungkin bahan kimia yg digunakan dlm produk tersebut tinggi..Sy suggest sesaper yg mengalami mslh mcm sy stop shj pakai produk tu.Sy jumpa doktor pakar kulit sy makan vitamin C & memakai sabun Acne Aid(boleh beli d guardian)..Alhamdullilah muka yg teruk tu akhirnya beransur pulih..Pengajaran di sini beli le produk di farmasi yg disugest oleh doktor..

Anonymous said...

Salam. Saya suggest kan prduk sebamed clear face utk sesiapa yg mempunyai kulit muka berjerawat dan berminyak. Produk ni clinically tested dan banyak direcommendkan oleh pakar kulit. Effect nya mungkin mngambil masa yg lama sedikit antara 2-3 bulan. Harganya tidak terlalu mahal dan boleh bertahan sehingga 3 bulan jika pandai jimat.Produk ni boleh beli dekat watsons, guardian dan farmasi.Kalau rajin, boleh google ttg product ni. Selamat mencuba :)

Anonymous said...

Sy gna aiken.cleanser,toner n moisturzer smuanya aiken..so far ok.nk try yanko tpi tkut klu tbeli yg x ori.

eriqa roro said...

krim ibu puith betul ke mengandungi bahan mercury dan berbahaya!?...

hidazarraz said...

Salam sume, mmg sgt takut dan merbahaya kan guna produk yg ada bhn kimia merkuri n sbginya.bile sekali kena mmg fobia nk gna apa pun produk.sy prnh kna kulit mngelupas n kering smpi merekah bdarah.pegi klinik okr kulit doc just bg ubt mkn antibiotik n suggest gunakn daun lidah buaya.Alhamdulillah kulit sy sembuh.lpas tu xbrani nk gna apa produk sampailah sy jumpa produk khas utk rawatan kulit ZARRAZ PARAMEDICAL.ia produk khas utk rawatan semua mslh kulit dan sembuhkn sel kulit.100% bhn semulajadi.knp sy pilih zarraz? Sbb adik sy alami eczema yg sgt teruk di sume bhgian pelipat bdn terutama skali leher dan plg teruk muka sperti melepuh.luka jgn ckp mmg byk.ia jd teruk slpas sy bwa die pergi klinik pakar kulit.duit dh mmg habis beribu ringgit.cra kmpung n tabib cina pn dh cuba.air penawar juga dh cuba.Alhamdulillah Allah Maha Penyembuh, sorg hamba Allah perkenalkn dgn Zarraz dan kulit adik sy kembali sembuh.rsa xpcya dan menitis air mata sy sbb kulit yg sblum ni sgt truk bdarah dh sembuh dan cantik.Alhamdulillah.hnya gunakan zarraz paramedical utk rawatan.dijamin halal.ini bukn produk pengelupasan atau merbhya.ni juga ambil msa utk sembuh.bgntung pd hormon dan mslh kulit.ramai yg dh bjaya sembuh.pesakit kanser kulit tahap 5 jg sembuh.asalkn bsabar dan trus trima bantuan kesihatan dan kecantikn.boleh hubungi saya utk lebih info ttg zarraz 0134509118 (whatsapp/sms). FB Page : Pakar Menyelesaikan Masalah Kulit. Tq. Sharing is caring. Salam

Kosmetik said...

This is one of the best blogs I've ever read. You've got some mad skill here, man. I just hope that you don't lose your style because you're definitely one of the coolest.

Anonymous said...

Gambar olay tu, OLAY TOTAL EFFECT la..BUKAN olay total white..kalau OLAY TOTAL WHITE tu yg packing dia kaler kuning2 gitu, dah dihentikan pengeluaran pun..jangan lah buat org lain keliru..hmmm :/

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

Sy nak tnya..produk Royal Expert White..selamat dgunakan kah?? Produk ni dr Pakistan..

Anonymous said...

salam..sy nk tnye product ape yg sesuai ngn kulit sy ye..muke cpt berminyak n berpeluh..g 1 kulit sy ni cpt kering..mohon lebih penerangan..tq

Aida said...

boleh kasi link x dari mana dpt fakta ni?? ade bukti dr mana jabatan kesihatan x??sy cuma nk pastikan kesahihan

bunny oppa said...

amyera beauty oke tak ?

Senarai Produk Kecantikan said...

Terima kasih cik kerana berkongsi senarai ini.

✿ CIK N SYUHADA ✿ said...

Alhamdulillah, sama2 kasih, senarai ni ada di website kkm, boleh semak disana untuk kepastian. ;)

aswani saidi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sape2 yang pakai acne aid tolong BERHENTI SEGERA ,,,, ADA LEMAK BABI !! HARAM,,,SERTU MUKA ANDA !

Azliza An-nur said...

"Magic cream"~ set Royal expert white cream

- Menyembuhkan jangkitan kulat, jerawat, jeragat,parut serta kedutan-kedutan halus di wajah.
- Bintik-bintik hitam di wajah juga dapat dihilangkan walaupun jauh di dalam kulit
- Berkesan untuk mengembalikan keserian dan keanjalan wajah seumpama kulit sewaktu remaja dengan kesan ’glowing’ yang semulajadi.
- Anda tidak perlu lagi bersolek tebal untuk menutupcela di wajah apabila mengunakn REWC
- Bahan pencerahan aktif yang diekstrak daripada herba, Magnolol, tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan terhadap wajah anda.
Berminat boleh terus what'sApp (0132113091)~ pengedar sah original Royal expert white products

Roslia Rosli Abadi said...

Saya pernah pakai as beauty sthn lbih, x de la kulit nmpk cntik sgt pon, tp bila skip pakai cream muka, naik ruam...bile kne panas, kulit muka jadi merah gatal, cuaca sejuk pon jdi ruam. Dh dkt 2 thn brhenti....kesan ruam tu x baik2 jgak. Leher muka gatal2. Pelik, sbb produk ni ade KKM tp buktinya, saya pkai jdi mcm tu....atau mgkin x serasi dgn saya. Azab nk pulihkn smpai skrg x jumpa produk yg serasi, bile perubahan cuaca tu, muka jdi gatal. Ssh nk pcaya produk kluaran tmpatan, kbyk ada kndungan bahaya. Nk cari untung cara sng, mnipu pngguna je.

Riysha Bb said...

Cubalah produk organik natur'z treatz.

Diperbuat daripada kacang badam organik+ kunyit hidup + sandalwood dan herba yg terpilih

100% free from chemical!
100% NATURAL!
100% ORGANIK!

Bole digunakan untk bayi juga

fb name =rahsia kulit lebih cantik dan sihat @ whatsapp 0102061085

Say no to chemical!

Bookmark |