Tuesday, 10 January 2012

TUTORIAL : BENTUK BENTUK BORDER YANG COMEL

Assalamualaikum..

kat sini ade beberapa contoh border yang boleh korang guna.. untuk hias blog korang.. pertama tama sekali korang kena tahu nak letak kat mana tau..

untuk post title :

1) pergi Dashboard > Design > Edit HTML> Tick expand widget


2) cari code ni untuk letak di post title :


h3.post-title {

atau

 .post h3 {

untuk sidebar title :


cari code :


/* Headings


then bawah sikit ade code h2 {  ..


kalau tak jumpa korang try delete satu satu huruf yang korang cari tu ok??
pastu paste je code sidebar bawah ni di bawah code h2 {   yang korang cari tadi.. faham?? maaf ayat belit.. 






-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}


selamat mencuba.. :)

1 comment:

Alpine Snail said...

assalamualaikum..
maaf ye..sy dah cuba paste code tu kat bawah h2{ tp nothing happen..
its making me stress la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...