TUTORIAL : BUAT MATA DOODLE COMEY..




salamm.. harini nurul nak bagi tahu cara senang untuk korang lukis mata doodle yang comey lotey..
sangat lah senang ye... nurul anggap korang dah boleh lukis doodle semua dan cuma tak tahu nak buat mate je tau..
kalau ade yang still xboleh lukis sikit pun bagitahulah nurul.. insyaallah nurul buat tutorial cara nurul lukis doodle simple je.. sebab nurul tak expert lagi macam otai otai doodle ni.. 

ok.. balik pada mata doodle tu korang cuma perlu download brush bawah ni.. 


MATA COMEL DOODLE

download link ni cik N dapat dari blog apit.. die memang otai terbaik doodle.. macam wan hazel jugak.. :) dah siap ?? ok sekarang korang bukak photoshop korang.. 
pastikan time ni korang tengah guna brush ok?
1)right clik korang akan nampak satu kotak..
2)tekan kat button kecik kat sudut kiri kotak tu akan keluar senarai panjang.. korang pilih load brush..



 nanti jadi macamni lah.. korang open je brush yang korang dah download tadi tu untuk load brush..


ok sekarang cuba tengok kat brush korang.. kan dah ade.. macam bawah ni.. :)



pastu korang pilih je mata mane korang suka dan letak pada doodle korang tu..


tengok.. dah comey dah kan.. hikhik.. *pasan* kalau tak jadi bagitahu cik N ye.. tata.. :)

Petronas ada buat contest.. Hadiah lumayan !!
Bijirin terbaik selain horlick ??
Mat Rempit?? Tak.. ni lagi hebat !!
Bukan orang cina je sambut tahun baru Cina ..

1 comment:

Cik Chokie said...

ohh macam tu ea . huhuhu download je . ^^ thank share . insyaallah boleh cube lepas ni .

Bookmark |